Aftensmad ideer

Hvad skal vi have til aftensmad? Mangler du ideer til aftensmaden, og laver du tit bare det samme igen og igen? Det kan være svært at være kreativ hver dag på noget nyt aftensmad. Derfor …

Hvad skal vi have til aftensmad?

Mangler du ideer til aftensmaden, og laver du tit bare det samme igen og igen? Det kan være svært at være kreativ hver dag på noget nyt aftensmad. Derfor kan du også altid prøve at pifte nogle af dine ynglings retter op, og prøve at lave dem lidt anderledes. Eller se med i listen her på nye og spænende aftensmads ideer.

Har du prøvet at give dig i kast med mad fra andre lande? Som f.eks. mad fra Frankkrig, Italien, Japan osv. Hvert land har en landskendt ret. I danmark har vi stegt flæsk og persillesovs som en af vores nationalretter.

Mad fra andre lande

Gazpacho er en spansk kold tomatsuppe. Den er rigtig populær i Spanien, også er den perfekt i det meget varme vejr. Det kan måske være lidt specielt at spise en kold tomatsuppe, da vi er vant til at vores supper altid er brandvarme.  Men utroligt nok, så smager denne suppe helt fantastisk, og man forstår godt hvorfor de nyder den så meget i Spanien.

Spaghetti bolognese

Italien har bragt os mange lækre pastaretter, og vi spiser dem i stor stil herhjemme. Om det er spaghetti carbonara, eller en lækker ravioli med tomatsovs. Ja vi elsker hvad Italien har inspireret os med.

En af de mest populære retter vi har taget til os fra Italien er den klassiske spaghetti bolognese, også kaldet spaghetti med kødsovs. Retten bliver ikke mere simpel at lave, også er den for det meste altid et hit hos mange børnefamilier. Når jeg personligt skal have spaghetti og bolognese, er jeg rigtig glad for at tilføje lidt hvidløg i retten, eller en lille sjat rødvin.

Se Spaghetti bolognese her 

Ja lasagne er manges favorit, og jeg må nok indrømme den også er en af mine. Den cremet ostesauce blandet med den lækreste kødsauce, det bliver snart ikke bedre. Jeg har i mange år spist pasteskure med kødsovs i mange år. En rigtig god aftensmad til hele familien.

Det har jeg fordi du laver kødsovsen på samme måde som når du laver lasagne, den eneste forskel der er å de to retter er at lasagnepladerne er skiftet ud med pastaskuer. Det var min mor i sin tid der præsenterede pastaretten for mig, og jeg har været helt vild med den lige siden

Se pastaret med kødsauce her

Lasagne

Jeg nyder skam også den klassiske lasagne bolognese ligeså meget. Men lasagne kan også laves på mange måder, nogle tilføjer fisk istedet for kød, eller kun grøntsager hvis man ønsker den uden kød. Du kan bruge halve gulerødder som lasagnepladder hvis du helt vil undgå lasagne pladder i din lasagne.

Se opskriften på lasagne her.

Danske favoritter

leder du efter nogle danske favoritter? Ja dansk mad er fantastisk, og vi er opvokset med en masse lækre retter. Vi nyder dem igen og igen, og det er ikke unormalt at vi tit har en af de danske favoritter på vores madplan igen og igen. Men det gør heller ikke noget, fordi det danske mad bliver vi heller ikke trætte af.

Boller i karry

Vi er vokset op med boller i karry. Retten er ikke kun en lækker aftensmad, men økonomisk er retten en billig aftensmad, da man tit har de fleste af ingredienserne hjemme. Hvor meget karry man ønsker i sin ret, er altid en smag sag, men mange kan godt lidt at der er lidt ekstra i. Boller i karry spises med ris til, og er bollerne er lavet af svinekød.

Se boller i karry her

Stegt flæsk og persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en ret vi virkelig nyder i Danmark. Vi har resturenter rundt omkring som lever af kun at servere denne ene ret. Vi har tradition for at spise valgflæsk, når der er valgkamp. Den sprøde flæsk af svinekød, med en lækker persillesovs og frisk kartofler er et rigtig hit. Stegt flæsk kan både laves u ovn og på panden. Fordel ved at lave flæsk i ovn, er at det sviner mindre. Når du steger flæsk på pande sprøjter det meget, og det kan give mig oprydningsarbejde efter tilberedning. Jeg laver næsten kun stegt flæsk i ovnen, men det er igen hvad man selv fortrækker. Retten er nem at lave, og tager ikke lang tid, også er der altid stor jubel herhjemme når stegt flæsk og persillesovs står på madplanen.

Se stegt flæsk her.

Brænende kærlighed

Brænende kærlighed er en rigtig SU venlig ret, men det gør ikke at retten ikke smager godt. Sprøde bacon blandet med en luftig kartoffelmos og drysset med purløg. Jeg plejer noglegange at tilføje hakkede pølser i retten, for at tilføje lidt ekstra kød, men det er igen en smagsag. Brænende kærlighed er en rigtig nem og lækker aftensmad.

Se brændende kærlighed her.

Stjerneskud

Stjerneskud er en luksus ret, og den laves på mange forskellige måder.  Jeg laver stjerneskud med rødspætter og nogle gange tilføjer jeg laks. Om laks er en del af det originale stjerneskud, vil der altid være delte meninger omkring, men hvis du elsker laks på dit stjerneskud, så er det bare det du skal gøre.

Du kan lave alt fra brød til dressing fra bunden af, eller du kan ”snyde” lidt og lave et nemt og hurtigt stjerneskud. Begge dele smager fantastisk. Mange spiser mest stjerneskud når de er ude og spise, men det er ligeså nemt og lækkert at lave dit eget stjerneskud, og prisen er ikke i nærheden af hvad du giver ude. Så hvis du ikke har prøvet at lave dit eget stjerneskud endnu, så kan du starte stille ud og prøve at lave det nemme og hurtige stjerneskud som smager helt fantastisk.

Se opskriften på stjerneskud her.

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en dansk klassiker. Navnet er ukendt i sverige og har intet med sverige at gøre, men det menes at nogle dansker har været i sverige hvor de har lavet en sammenkogt ret og derfra stammer navnet svensk pølseret så fra. Men at den ikke har noget med sverige at gøre, er vi ligeglad med, fordi mange elsker denne ret.

Svensk pølseret er en lækker ret med pølser og kartofler også en lækker sovs med paprika, tomatpure mm. Den er simpel at lave, og den har helt sikkert også været på din madplan en gang imellem. Du kan med fordel lave en ordentlig gryde, også nyde den svenske pølseret dagen efter. Det spare både tid og penge.

Se svensk pølseret her.