Lasagne

Du kan tilføje de ingredienser som du ønsker i lasagne, ellers så prøv at pifte den lidt op med ca. 1 dl. rødvin. Du kan også lave en dobbelt portion og fryse resterne ned, så …

Lasagne

Samlet tid 3 timer
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk Oregano
  • 1 dl tomatpure
  • 2 ds hakkede tomater
  • salt og peber
  • eventuelt lidt rødvin

Monaysauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • muskatnød
  • 140 g revet ost

Andet

  • 200 g lasagneplader
  • 160 g revet ost

Sådan gør du
 

  • Steg de hakkede løg i olie på en pande ved jævn varme. Løgne skal være gyldne og bløde.
  • Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme.
  • Tilsæt de resterende råvare.
  • Læg et låg på gryden og lad den simre omkring 2 timer, eller mere. Rør i gryden indimellem.
  • Når din lasagne sauce er færdig, smages den til med salt og peber.

MORNAYSAUCE

  • Smørret smeltes ved lav varme i en gryde, og hvedemel piskes i.
  • Mælken piskes i lidt af gangen, indtil du har fundet en god konsistens. Tilsæt derefter mozzarellaost.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Et ildfastfad smøres og et lag monaysauce kommes i, derefter skifter du mellem lasagnesauce og pladerne. Til sidst tilføjer du et lag mere monaysauce.
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 190-200 grader på varmluft i 25 minutter. Drys eventuelt revet ost over.
  • Retten kan serveres med en lækker salat, eller flute.

Du kan tilføje de ingredienser som du ønsker i lasagne, ellers så prøv at pifte den lidt op med ca. 1 dl. rødvin. Du kan også lave en dobbelt portion og fryse resterne ned, så har du altid en lækker ret i fryseren til de lange dage. Hvis tiden er knap, kan du også nedsætte simre tiden. Men jo længere du lader din kødsauce koge, jo bedre bliver den.

Lasagne er en af de retter vi spiser mest, og det er ikke uden grund da den smager himmelsk. Dette er en opskrift på en rigtig simre lasagne, men du kan springe den lange simretid over og lave den meget hurtigere.

Mix andre ingredienser i

Hvis du ikke har prøvet det endnu, kan det virkelig anbefales at tilføje kanel i din lasagne.En sundere udgave kan være at erstatte lasagnepladerne ud med gulerødder. Du skære dem i skiver på langs og tilføjer dem som du plejer at gøre med dine lasagnepladderHar du en lille sjat rødvin tilovers? så kan du tilføje det i din lasagne – Det smager nemlig også rigtig godt i.