Peanut butter

Peanut butter opskrift. Peanut butter er især populært i Amerika, hvor de ofte spiser det som tilbehør til morgenmad. Det er nemt og hurtigt at lave sin egen peanut butter og det kræver ikke mere …

Peanut butter

Peanut butter opskrift.

Peanut butter er især populært i Amerika, hvor de ofte spiser det som tilbehør til morgenmad.

Det er nemt og hurtigt at lave sin egen peanut butter og det kræver ikke mere end 3 ingredienser, nemlig peanuts, honning og lidt salt. Det hele skal blot blandes sammen også har du din egen hjemmelavet peanut butter.

Et ekstra plus er at den har en lang holdbarhed i køleskabet.

Peanut butter

Peanut butter

Ingredienser
  

 • 180 g peanuts
 • 2 spsk honning
 • salt

Sådan gør du
 

 • Kom peanuts i en foodprocessor og lad den køre i 5-6 minutter, til den har en cremet konsistens.
 • Tilføj honning og salt.
 • Opbevares i køleskabet og kan holde sig lang tid på køl.

Tips til din peanut butter

Ved stuetemperatur er holdbarheden ca. 1 uge hvis du opbevar det i en tæt beholder.

Den bedste måde er at opbevare det i køleskabet, hvor holdbarheden er op til en måned.

Brug en blender eller foodprocessor – Så længe du har en kraftig blender eller foodprocessor, skal du helst lave det heri. Da det giver den mest glatte og cremede konsistens.

Andre variationer

Den klassiske opskrift er god i sig selv, men hvis du er vild med chokolade kan du prøve en anden variation med for eksempel chokolade.

Se variationerne herunder.

Peanut butter med chokolade

Tænk på det som en Nutella med peanuts. Det er hurtigt og nemt at lave. Start med det grundlæggende og i stedet for at tilsætte honning, tilsætter du kakaopulver og sukker.

Stærk peanut butter

Spicy Peanut Butter er til dem, der elsker den salte side af det, og ønsker at eksperimentere med unikke sandwich og lækker morgenmad. Tilsæt 1 spsk chiliolie og smag og tilsæt mere, indtil det er så krydret, som du bedst kan lide det.

Peanut butter med Banansmag

Du kan prøve at tilføje lidt bananpulver i. Dette giver en frisk og lækker smag af banan, som passer godt i. Pulver giver en længer holdbarhed end hvis du bruger helt friske bananer. Begge dele kan bruges.

Prøv dig frem

Du kan nemt finde din egen variation af opskriften, og prøve at tilføje dine favorit ingredienser. Det er blevet mere og mere populært med frugter eller pulver som for eksempel kakao, vanilje og jordbær. Pulver bruges ofte da det ikke bremser den lange holdbarhed, men stadig giver en masse smag.

Amerikansk mad

Det stammer fra Amerika og er rigtig populært. Du kan se andet lækkert amerikansk mad her, og lade dig inspirere af det amerikanske køkken og deres populære retter og desserter.

Sjove facts af peanut butter

I Danmark spiser og nyder vi det slet ikke i samme omfang som de gør i USA. De elsker det så meget at man faktisk bliver overrasket over hvor meget de egentlig elsker det. Det smager rigtig lækkert på et stykke brød eller som smørelse på pandekager eller de amerikanske pandekager.

For eksempel blev det faktisk lavet til folk uden tænder, og over 75 procent af alle amerikaner har faktisk et glas stående i hjemmet. Ja de elsker det virkelig i USA. Se flere sjove facts lige her.

Se 6 sjove facts lige her.

 1. De bruger næsten 800 millioner dollars om året på Peanut butter i USA.
 2. I USA har det gennemsnitlige barn spist 1.500 peanut butter og jelly sandwich.
 3. Hvis du tog alt det jordnøddesmør, som amerikanerne spiser om et år, kan det belægge gulvet i Grand Canyon.
 4. Der er et glas peanut butter i 75 procent af hjemmene i Amerika.
 5. Amerikanere spiser ca. tre pund peanut butter pr. Person hvert år
 6. Det blev i tidernes morgen lavet til mennesker uden tænder.