Macaroni and Cheese

Macaroni and Cheese også kaldet mac and cheese eller på dansk Macaroni og ost. Den klassiske amerikanske pastaret er nem at lave, også er det en rigtig lækker oste ret, som har en lækker cremet …

Macaroni and Cheese

Macaroni and Cheese også kaldet mac and cheese eller på dansk Macaroni og ost. Den klassiske amerikanske pastaret er nem at lave, også er det en rigtig lækker oste ret, som har en lækker cremet konsistens.

Hvis du er helt vild med hvidløg kan du med fordel tilføje et fed hvidløg i din mac and cheese.

Macaroni and Cheese

Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 450 g macaroni
  • 0.7 dl mælk
  • 65 g parmesan
  • 25 g smør
  • 180 g chedderost
  • 2 laurbærblade
  • 45 g hvedemel
  • lidt muskatnød
  • salt og peber
  • lidt rosmarin

Sådan gør du
 

  • Mælk, laurbærblade og rosmarin koges sammen. Lad det herefter simre nogle minutter.
  • Smørret smeltes i en gryde. Herefter hældes hvedemelet i og røres godt sammen med smørret.
  • Fjern laurbærbladene fra gryden og hæld mælken over til melet og smørret. Det vigtigt du rører i gryden imens.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber. Husk at muskatnød har en kraftig smag.
  • Kog pastaen 2 minutter mere efter anvisningerne med salt.
  • Hæld pastaen over i gryden og rør det godt sammen med cheddarosten.
  • Bages i ovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun. Lad den afkøle 2 minutter inden servering. Drys parmesan ost over retten.

Tilføjelser til Macaroni and Cheese

Macaroni and Cheese smager godt i sig selv. Men derfor kan det være lækker at pifte den originale opskrift lidt op med forskellige ingredienser og kød. Her kan du se nogle af de eksempler som kan smage godt i din ret.

Kød

  • Skinke
  • Kylling
  • Oksekød

Andre ingredienser

  • Løg
  • Hvidløg
  • Broccoli
  • Porre
  • Chili

Hvis du laver Macaroni and Cheese til børnene kan du prøve at servere den med ketchup til. De er mange børn rigtig vilde med.

Tips til Macaroni and Cheese

  • For en mere cremet konsistens kan du prøve at skifte mælken ud med fløde.
  • Hellere for meget end for lidt ost. Når det kommer til denne ret er det bedre at være lidt for gavmild med osten så du ikke får en tør ret. Osten betyder nemlig rigtig meget i denne ret.
  • For nogle kan retten i sig selv være rigtig delikat, hvor den for andre måske kan virke lidt kedelig. Derfor kan du prøve at tilføje ekstra krydderier og ingredienser i retten. Prøv dig frem og lav dig egen udgave af mac and cheese.
  • Husk at salte pastavandet, så du giver smag til dine pastaer.

Macaroni and Cheese sjove facts

  • Ca. hver 4 der spiser retten, spiser den inden middag. Så mange elsker retten allerede fra morgenen af. Hvornår fortrækker du den?
  • En 1/3 del af den amerikanske befolkning har inden for de sidste par måneder spist retten.
  • Det er 110 millioner mennesker, der spiser retten hver omkring hvert 90 dag;. ca. 1,22 millioner mennesker spiser mac and cheese om dagen.
  • Den største portion mac and Cleese vejede over 2.000 pund. Vi må håbe der var mange som blev mætte.
  • Der er ingen beviser for hvordan retten egentlig blev opdaget, der går mange historier om den. En af de mange er at den er opfundet i Italien.
  • Kraft Food (amerikansk firma) sælger efter sigende mere end en million kasser hver eneste dag. Det siger lidt om hvor populær retten egentlig er.
  • Det siges at den bedste mac and cheese er lavet af en kombination af flere forskellige oste. Om det er sandt kan du selv prøve at eksperimentere med.

Amerikansk mad

Er du også vild med amerikansk mad? Så prøv en af disse andre Amerikansk inspirerede opskrifter.

Amerikanske hotdogs

Peanut butter