Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er luftige og lette, også er de nemme at lave.

Blåbærmuffins

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 190 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g blåbær

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker sammen i en skål
  • Varm smør og tilsæt det sammen med hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og mælk
  • Rør dejen godt, så der ikke er nogle klumper.
  • Hak hvid chokolade og tilsæt chokolade sammen med blålær til muffinsdejen
  • Fordel dejen i muffins forme, brug gerne muffinspapir.
  • Bag dem i en forvarmet ovn, 190 graders varmluft i ca. 20min

Tips

At bruge mildt syrnet kærnemælk, creme fraiche eller almindelig yoghurt til en del af mælken i din opskrift forbedrer din muffins tekstur. Sødestoffer som brunt sukker, honning og majssirup hjælper alle med at holde fugt inde i muffins og forlænger deres holdbarhed.

At dyppe bær i mel forhindrer dem i at synke ned til bunden. Det holder også bærene fra at gøre din dej blå

Luftige blåbærmuffins

Du kan tilføje lidt mere smør i, hvis dejen virker rigtig tyk og tør. Prøv derefter at tilføje lidt smør. Du har ikke brug for meget – måske 2-3 spiseskefulde smør – men dette hjælper med at gøre dine muffins lettere og luftige. Smør hjælper med at holde de små luftbobler, der ekspanderer, mens muffins er i ovnen og skaber den luftige tekstur.

Opbevar dine blåbærmuffins rigtigt

  • Forlæng levetiden på dine blåbærmuffins ved at placere dem i en brødkasse.
  • En tæt beholder med låg er en god måde at opbevare dine muffins, især hvis du skal transportere dem. På den måde undgår du at fugt og luft udefra vil gøre dem våde kedelige.
  • En anden måde at opbevare dine blåbærmuffins på for at holde dem friske er ved at fryse dem. Frysning er en fantastisk måde at have muffins ved hånden hele tiden – bare hent en eller to ud af fryseren, når du har lyst til dine blåbærmuffins.

Opbevar aldrig dine blåbærmuffins sådan

  • Opbevar aldrig dine muffins i køleskab. Køleskabets kølige temperatur ændrer muffinsens struktur og får dem til at tørre ud hurtigere end at holde dem luftige og lette.
  • Undtagelse fra ovenstående regel – hvis du har bagt muffins med ost eller kød i, skal de i køleskab. Til opbevaring i køleskabet skal du bruge metoden til opbevaring i en tæt lukket beholder.
  • Pak ikke dine blåbærmuffins i folie da de hurtigt vil blive bløde og kedelige.

Andre muffins og cupcake opskrifter

Chokolademuffins

Cupcakes

Cupcakes med hindbær frosting

Blå cupcakes

Æggemuffins

1 kommentar til “Blåbærmuffins”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen