Æggemuffins

Æggemuffins er nemme og hurtige at lave og kræver kun få ingredienser som: æg, tomater, spinat og bacon. De er rigtig gode til brunch bordet. Du kan tømme køleskabet og lave dem med rester, eller …

Æggemuffins er nemme og hurtige at lave og kræver kun få ingredienser som: æg, tomater, spinat og bacon. De er rigtig gode til brunch bordet.

Du kan tømme køleskabet og lave dem med rester, eller du kan prøve en af de flere variationer af disse lækre muffins. Hvis du får gæster, kan du lave nogle forskellige variationer for at give nogle lækre smagsoplevelser af dem.

Æggemuffins

Antal 12 muffins

Ingredienser
  

  • 7 æg
  • 2 tomater
  • håndfuld spinat
  • 1 pk bacon
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Smør muffinsformen med olie eller smør. ( der er til ca. 12) så enten 2 af 6 muffinsforme eller 1 af 12 stk. muffinsforme.
  • Skær dine tomater i mindre stykker og hak spinaten.
  • Fordel spinat, tomater og det sprøde bacon i muffinsformene.
  • Knæk et æg af gangen i en lille skål og ægget tilføjes derefter over i en større skål. (dette er en god ide for at sikre at alle dine æg er sunde, så du kun skal smide det ene æg ud istedet for dem alle). Pisk alle æggene sammen med salt og peber.
  • Fyld æggemassen i muffinsformene (ca 1/3). Slut eventuelt af med at drysse lidt purløg over dem.
  • Bag dine ægge muffins i den forvarmet ovn ved ca. 200 grader, i ca. 15 minutter.

Gode råd til at lave æggemuffins

  • Brug en non-stick muffinsform, af god kvalitet. På den måde kan du lave dine æggemuffins direkte i formen uden at de klæber ved.
  • Æggemuffins vil hæve i ovnen, så derfor er det en god ide kun at fylde muffinsformen 1/3 del op.
  • Lad dine æggemuffins afkøle i cirka 10 minutter, før du prøver at løsne dem. Kør en plastkniv eller spatel rundt om muffinshullernes indvendige vægge for at hjælpe med at løsne dem om nødvendigt.

Er æggemuffins fryseegnet?

Ja du kan med fordel fryse dine æggemuffins og har en holdbarhed på ca. 2 måneder i fryseren. Den bedste måde at fryse dem på er at lade dine muffins køle helt af og derefter pakke dem i en tætpakket pose, eller beholder.

Genopvarme æggemuffins

De kan varmes op både i ovn eller mikrobølgeovn.

For at genopvarme æggemuffins, skal du tage dem fra køleskabet eller fryseren. Anbring på en tallerken, og genopvarm den i mikrobølgeovnen på høj i ca. 30 sekunder, eller ovn til de er varme inden i.

Ændre ingredienser

Du kan tilføje det du elsker i æggemuffins andre lækre ingredienser kunne være:

  • Skinketern
  • Revet ost
  • Hvidløg
  • Kylling
  • Oksekød
  • Pynte med purløg

Det kan være lige præcis det som du synes passer i, eller har i overskud i køleskabet. Du kan se eksempler på populære variationer lige under her.

Variationer

Der findes mange måder du kan lave muffins på. Fremgangsmåden er den samme som opskriften og med de samme antal æg, det er blot tilbehøret som er suppleret eller skiftet ud. Det kan også være du finder inspiration fra flere variationer og laver din helt egen udgave.

Se forskellige variationer af æggemuffins.

Broccoli og chedder æggemuffins

  • æg
  • salt
  • sort peber
  • broccoli
  • cheddar ost
  • hvidløgs pulver
  • timian

Ost og skinke muffins

  • æg
  • salt
  • peber
  • skinke
  • cheddar ost
  • hvidløgs pulver
  • løgpulver
  • sennep (valgfrit)

Kimchi muffins

  • æg
  • salt
  • peber
  • ristet sesamolie
  • hakket kimchi
  • rød peberfrugt
  • Bacon tern

Jalapenos muffins

  • æg
  • salt
  • peber
  • jalapenos
  • bacon
  • flødeost
  • cheddar
  • hvidløgs pulver
  • løgpulver

Svampe æggemuffins

  • æg
  • salt
  • peber
  • svampe
  • spinat
  • bacon

Spinat og parmesan æggemuffins

  • æg
  • salt
  • peber
  • spinat
  • parmesan ost
  • hvidløgs pulver

Æggekage

Æggekage er en god klassiker og er nem at lave. Æggekage minder meget om æggemuffins, og laves med stort set de samme ingredienser. Ligesom med muffins, kan du nemt tømme køleskabet når det komme til både æggekage og muffins.