Old Fashioned

Old fashioned er en cocktail som er mere end 200 år gammel, den bliver kaldt ”gammeldags” fordi man igennem tiden har prøvet flere variationer men gæsterne ofte gerne vil have den gamle cocktail fra gamledage. …

Old Fashioned

Old fashioned er en cocktail som er mere end 200 år gammel, den bliver kaldt ”gammeldags” fordi man igennem tiden har prøvet flere variationer men gæsterne ofte gerne vil have den gamle cocktail fra gamledage.

Old Fashioned

Old Fashioned drink

Antal 1 Drink

Ingredienser
  

  • 5 cl bourbon eller rye whiskey
  • 1 tsk angostura bitters
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk appelsinskrald
  • isterninger

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienserne blandes sammen i et glas og røres godt rundt. Slut af med appelsinskralden

Historien om old fashioned

Du kender måske Old Fashioned og den har eksisteret meget længere end Don Drapers i 60’ere. Faktisk siges det at navnet kommer fra folk, der bestiller en cocktail på den “gammeldags” måde. Men hvor gammeldags er denne drink?

1880

Historien starter i Louisville, Kentucky. En artikel fra 2005 i The Courier-Journal giver kredit til en privat social klub, kaldet The Pendennis Club, for at nævne den første old fashioned. James E. Pepper, bartender siges at have opfundet drikken i Louisville, før han bragte opskriften til Waldorf-Astoria Hotel-baren i New York City. Det er angiveligt her, hvor drinken blev født.

1895

Et par år senere, i 1895, blev cocktailen omtalt i bogen, Modern American Drinks af George Kappeler, der fortalte om den populær drink i hele USA.

Siden da er den faldet ind og ud af favør mange gange, men som en klassisk cocktail vil den altid være.

1960

I 1860’erne var det almindeligt, at orange likør, absint og andre likører blev tilføjet til cocktailen. Da cocktails blev mere kompleks, begyndte gæster, der plejede at forenkle sig med cocktailen, at bede bartendere om noget der lignede drinken fra før 1850. Den oprindelige sammensætning kom tilbage til mode og blev omtalt som “Old Fashioned”. De mest populære af de in-vogue “gammeldags” cocktails blev lavet med whisky, ifølge en Chicago-bartender, citeret i Chicago Daily Tribune i 1882, hvor rug var mere populær end Bourbon. Den opskrift, han beskriver, er en lignende kombination af spiritus, bitter, vand og sukker fra 66 år tidligere

14 juni

Med sin opfattelse rodfæstet i byens historie udnævnte byen Louisville i 2015 det gammeldags som sin officielle cocktail. Hvert år i løbet af de første to uger i juni fejrer Louisville “Old Fashioned Fortnight”, som omfatter bourbon-begivenheder, cocktail-tilbud og National Bourbon Day, som altid fejres den 14. juni

Old Fashioned Way

Den Old fashioned måde at lave og server drinken på var at tage et whiskyglas og tilføje en klump sukker og opløse det med en lille mængde vand. Bartenderen tilføjede derefter to streger af bitter, en klump is. Bartenderen ville give det til gæsten sammen med en flaske bourbon og tillade dem selv at hælde i. Ikke underligt, det var sådan en populær anmodning!

Old Fashioned drink i tv-serier og film

Drinken er den valgte cocktail af Don Draper, hovedpersonen i Mad Men-tv-serien, der blev spillet i 1960’erne. Herefter blev cocktailen rigtig populær i 2000’erne.

I tv-serien M * A * S * H ​​bestiller karakter Margaret Houlihan ofte drinken “uden frugt”, mens hun er i Officers Club.

I filmen Crazy, Stupid, Love er Old Fashioned den foretrukne cocktail af pickup-kunstneren Jacob Palmer.

Andre populære drinks

Martini

White Russian

Sex on the beach