Negroni

Negroni drink / cocktail er ganske enkelt en perfekt cocktail. Måske er det den perfekte cocktail. Med lige store dele Campari, gin og sød vermouth, kunne det ikke være nemmere at lave. Bitter, sød, tør …

Negroni drink / cocktail er ganske enkelt en perfekt cocktail. Måske er det den perfekte cocktail. Med lige store dele Campari, gin og sød vermouth, kunne det ikke være nemmere at lave.

Bitter, sød, tør og forfriskende på en gang har denne cocktail udviklet et ry som en sommer, drink. Men sandheden er, at der aldrig er noget dårligt tidspunkt at lave en en Negroni. Og i år fejrer drinken sin hundredeårs fødselsdag.

Normalt shakes drinken ikke, men du kan prøve en let shake. Drinken har nok søde komponenter til at garantere en let skum.

Negroni

Antal 1 drink

Ingredienser
  

 • 3 cl gin
 • 3 cl rød vermouth
 • 3 cl campari
 • appelsin
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Alle ingredienserne blandes godt sammen i et glas.
 • Pynt med appelsinskive med skrald i drinken.

Lille baggrunds historie om Negroni

For et helt århundrede siden trådte en italiensk grev ved navn Camillo Negroni ind i sin yndlingscafé og bønfaldt om noget stærkere end hans typiske Americano – en sammenvoksning af Campari, sød vermouth og sodavand. Hans ven og bartender Fosco Scarselli erstattede gin med soda , tilføjede en orange garnering, og Negroni blev født.

6 ting du nok ikke vidste om drinken.

 1. Orson Wells blev citeret i The Coshocton Tribune for at beskrive Negroni således: ‘Bitterne er fremragende for din lever, men gin er dårlig for dig. De skaber balance i hinanden. ‘”
 2. Den norske bartender Monica Berg skabte en Negroni-ostekage, som hun lavede for at fejre store begivenheder på Aqua Vitae, som er en bar i Oslo. Den kage gad vi godt at smage.
 3. “Negronis er altid langt bedre, når de omrøres med fingeren,” —Gary “Gaz” Rega
 4. En bar i Portland, tilføjer store partier af Negronis i tønder i omkring fem til syv uger, før han serverer dem.
 5. En Philadelphia-bartender, skrev et digt, hun kaldte Nine Ways of Looking at a Negroni som sin hyldest til cocktail. Så er man virkelig glad for Negroni.
 6. I Milan siger de, at du skal drikke Campari tre gange, før du kan begynde at sætte pris på det.

Måske du vil kunne lide denne

For en anden sommerindstilling, prøv Negronis fætter: en Aperol Spritz. Aperol er både lettere og mindre bitter end Campari.