Frikadeller

Frikadelle opskrift. Det er de gode game frikadeller som du kender fra barndommen. En lækker stege skorpe og luftige og letter deller. Er du i tvivl om tilbehør? så kan du finde inspiration til tilbehør …

Frikadelle opskrift. Det er de gode game frikadeller som du kender fra barndommen. En lækker stege skorpe og luftige og letter deller.

Er du i tvivl om tilbehør? så kan du finde inspiration til tilbehør lige under opskriften.

Frikadeller

Ingredienser
  

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 3 spsk mel eller rasp
  • 1 dl mælk
  • 4 tsk aromat
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rive løget og rør det i farsen med æg, rasp, mælk, aromat, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
  • Har du god tid kan du lave frikadelle farsen og stille den på køl en time. Det giver mere smag til dine frikadeller
  • Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side.

Tilbehør

Her finder du inspiration til hvad du kan lave som tilbehør. Du finder inspiration til både sommer og vinter retter.

Elsker du hvidløg kan du presse 1-2 fed i farsen. Husk stadig det almindelige løg som skal i farsen i forvejen. Du kan eventuelt lave flødekartofler med hvidløg. Du kan se flødekartoflerne lige her.

Frikadeller med stuvet spidskål

En populær sammensætning er spidskål til frikadeller. En god gammeldags klassiker og som stadig holder. Udover spidskål kan du servere kartofler, gulerødder, bønner eller andet grønt og lækkert.

Frikadeller med brun sauce

Du kan lave en god pande sauce fra de færdiglavet frikadeller. Tilføj blot lidt mælk/fløde, oksebouillon, kulør, salt og peber, og du har en lækker pandesauce fra fedtstoffet fra frikadellerne. Som tilbehør er kartofler og grøntsager en god spisen til. Du kan også prøve at lave kartoffelroser til retten.

Frikadeller med flødekartofler

Du kan eventuelt prøve at lave flødekartofler med broccoli. En lækker måde at få flødekartofler på. Du kan se opskriften på flødekartofler med broccoli lige her.

Hytteost

Hvis ikke du har prøvet at tilføje hytteost i dine frikadeller, kan det klart anbefales. Tilføj ca. 5 spsk hytteost i farsen og få lækre cremet frikadeller.

Kartoffelsalat

Frikadeller med kartoffelsalat er en rigtig lækker sommeret. Denne ret er også perfekt hvis man skal lave mad til mange mennesker, da den nemt og hurtigt kan laves.

Rester

Har du rester fra aftensmaden, har du lækkert pålæg til dagen efter. Du kan også bruge resten til at lave en frikadelle sandwich til middagen dagen efter med rådkål, mayonnaise, agurk, og lækre sandwichboller.

Er de fryseegnet?

Du kan med fordel fryse frikadellerne. Husk dog at lade dem køle af inden du fryser dem ned.