White Russian

White russian er en klassisk drink som du sikkert har nydt en gang eller to før. Drinken er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Er du vild med drinken kan du se flere …

White russian er en klassisk drink som du sikkert har nydt en gang eller to før. Drinken er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Er du vild med drinken kan du se flere variationer af den under opskriften.

Du laver White Russian med kahlua, vodka, fløde eller mælk, som du shaker sammen i ca. 15 sekunder. Nemt og hurtigt.

White Russian opskrift

Antal 1 drink

Ingredienser
  

  • 3 cl kahlua
  • 3 cl vodka
  • 3 cl fløde eller mælk
  • isterninger

Sådan gør du
 

  • Alle ingredienser shakes sammen i ca. 5-10 sekunder.

Hvorfor hedder drinken White Russian?

Den traditionelle cocktail var kendt som en sort russer, der optrådte i 1949, herefter bliver det til en white Russian efter tilsætning af fløde. Ingen af drinksne er russiske, men begge er navngivne på grund af at vodka er den primære ingrediens og i en stor mængde. Vodka er noget Rusland ofte er kendt for.

Popularitet

Drinken oplevede en stigning i popularitet efter 1998-udgivelsen af ​​filmen The Big Lebowski. Gennem filmen er drinken den fortrukne drink for hovedpersonen Jeffrey “The Dude” Lebowski. Drinken er også den foretrukne drink af Maurice “Moss” i IT Crowd.

Drinken er på grund af sin enkelhed en drink som mange bartender elsker at servere.

Variationer af white russian

Mange drinks har forskellige variationer alt efter hvilken bar eller restaurant du bestiller ved. Det samme gælder White Russian hvor den også kan veksle meget.

Ved nogle er det almindeligt at ryste cremen for at tykne den, inden den hældes over drikken. Andre server drinken med varm kaffe på de kolde dage. Omvendt bruger nogle vaniljeis istedet for fløde.

Nogle lande har deres helt egen variation og har endda omdøbt den drinken. Her er nogle af eksemplerne på hvad drinken kan variere med

Blind Russian – Der erstatter fløde med irsk fløde og gedmælk

Dirty Russian – Lavet med kakaomælk

Andre populære drinks

Old fashioned

Bloody Mary

Brandbil