Kartoffelroser

Kartoffelroser er noget nemt tilbehør til dine gæster. Det eneste det kræver er kartofler, salt, peber, smør og eventuelt et ekstra krydderi. Kartoffelroserne i denne opskrift er lavet i muffins forme, men du kan selvfølgelig …

Kartoffelroser er noget nemt tilbehør til dine gæster. Det eneste det kræver er kartofler, salt, peber, smør og eventuelt et ekstra krydderi.

Kartoffelroserne i denne opskrift er lavet i muffins forme, men du kan selvfølgelig lave det i meget andet, eller det du lige har til at lave dem i derhjemme.

Kartoffelroser

Samlet tid 50 minutter

Ingredienser
  

  • kartofler
  • olie
  • krydderi (eventuelt kød og grill krydderi)
  • smør

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i virkelig små tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern.
  • Smør muffinsformen og tilføj en skåret kartoffelskive i lidt af gangen til du har formet en rose.
  • Pensl kartoffelroserne og drys dit favorit krydderi udover. (Prøv eventuelt kød og grill krydderiet)
  • Stil dem i ovnen i ca. 35 minutter.

Kartoffelroser

Når du laver kartoffelroser er det vigtigt at skære så tynde skiver som muligt, eller kan det være rigtig svært at forme dem i for eksempel muffins forme. Det gør det også nemme at holde øje med hvornår kartoffelskiverne har fået nok, hvis de er i samme tykkelse.

Endelig gør det også at de er bedre at få fra muffins formen over på en tallerken, da de tykke skiver godt kan gøre at kartoffelrosen falder lidt fra hinanden.

kartoffelroser af bagekartofler

Du kan også bruge bagekartofler i stedet for de almindelige kartofler. Dette er blot hvad du selv præferer

Tilbehør

Kartoffelroser er et tilbehør til din aftensmad. Men hvis du er i tvivl om hvilken slags kød og andet tilbehør du kan server til, kan du finde nogle ideer her du måske kan bruge.

Kød

Tilbehør

Asparges

Anledning

Måske tiltænker du ikke at lave disse kartoffelroser en almindelig hverdag derhjemme, da de er lidt tidskrævende at lave. Men i anledninger af gæster, nytår, fødselsdage mm er de perfekte til en ekstra dekoration til din middag.

krydderi til kartoffelroser

Opskriften er lavet med et krydderi som hedder ”kød og grill” som er fra knorr. Det er et krydderi som går rigtig godt til kartofler også. Men hvis ikke du er til dette krydderi, eller det ikke kan fås i dit supermarked er der heldigvis mange andre krydderier som smager ligeså godt på kartoffelroser. Salt og peber i sig selv kan også gøre det.