Laks

laks er en sund fisk som indeholder en masse godt vitaminer. Det kan laves på mange måder og er et lækkert stykke kød som passer til mange anledninger. Laksefilet laves hurtigt og nemt i eventuelt …

laks er en sund fisk som indeholder en masse godt vitaminer. Det kan laves på mange måder og er et lækkert stykke kød som passer til mange anledninger.

Laksefilet laves hurtigt og nemt i eventuelt en ovn eller på en pande.

Du kan finde inspiration til hvad du kan servere til din laks under opskriften.

Laks

Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 laksefilet
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Krydr laksefiletterne med salt og peber. Bag dem i en forvarmet ovn på ca 180 grader varmluft i 12 minutter.
  • Server laksen med noget lækkert tilbehør.

En god sauce til?

En af de populære sovser til laks er en hollandaisesauce som generelt passer godt til fisk. Men andre skadedyrs saucer eller en god svampesauce vil også være et god valg til en laks.

Inspiration til tilbehør?

Måske er du i tvivl om hvad du skal servere til din laks? Du kan lave laks på mange måder og med meget forskelligt tilbehør. Vi har lavet nogle eksempler på hvad du kan lave til. Du kan også tømme køleskabet for rester af grønt og servere det til som tilbehør-

Du kan bruge din laks til en lækker laksesalat, eller du kan prøve nogle af de eksempler herunder som tilbehør til din laks.

Kartoffelmos – En lidt tungere tilbehør end de resterende, men kartoffelmos har en god mæthedsfornemmelse og kan serveres med purløg på. En skål salat ved siden af ville også være et godt valg hvis du laver kartoffelmos til.

Asparges med bacon – Asparges er nemme at lave og fås i både grønne og hvide, begge farver ville gå godt til. Du kan vikle lidt bacon om din asparges og ligge dem i ovnen på samme tid som din laks.

Bagekartofler– En lækker bagekartoffel med hvidløgssmør er et rigtig populært valg til en sommer middag. Men du kan også finde flere variationer af bagekartofler på linket. For eksempel bagekartofler med mos, bacon, og cremefraiche. Et lækkert tilbehør som specielt vil gå godt sammen med din laks.

Kartoffelroser – Hvis du skal have gæster kan du prøve at lave kartofler på en lidt mere dekorativ måde. Du kan nemlig prøve at forme dine kartofler til kartoffelroser

Salat – Uanset hvilke tilbehør du vælger er en skål salat altid et sundt tilvalg til din aftensmad og giver dig også en god mæthedsfornemmelse. Du kan bruge årstidens grønt for at lave den lækreste og farverige salat.

Brød – Et lækkert lunt brød går godt til de fleste stykker kød, og er ofte også et populært valg til.