Bagekartofler

Bagekartofler laves på mange måder, du kan finde tilberednings måder både i ovn, grill og mikrobølgeovn.

Bagekartofler

Samlet tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 Bagekartofler
  • 4 tsk olie
  • 4 tsk salt
  • 4 tsk smør
  • persille/hvidløgssmør

Sådan gør du
 

  • Ovnen forvarmes til 200 grader på varmluft.
  • Vask bagekartoflerne godt, og tør dem med køkkenrulle.
  • Læg fire spiseskefulde salt i bunden af et ildfast fad og kom bagekartoflerne ovenpå.
  • Skær et kryds i bagekartoflerne, som går ned omkring halvvejs i kartoflen.
  • Smør bagekartoflerne med olie og drys lidt salt på toppen.
  • Pres en tsk smør ned i hvert kryds af bagekartoflerne.
  • Bagekartoflerne stilles i ovnen og bages i ca. 60 minutter.

Bagekartofeler på grill

Pak bagekartoflen i sølvpapir og varm den på grill i 50 minuter.

Bagekartofler i mikrobølgeovn

Prik hul i bagekartoflerne og lad dem få 14 minutter i alt. Start med at give 7 sekunder på den ene side, tag dem ud og vend kartoflerne og giv dem 7 minutter på den anden side.

Bagekartofeler med cremefraiche og bacon

Du skal bruge

  • Creme fraiche
  • Bacon
  • Forårsløg eller purløg

Når bagekartoflerne er færdig klemmer du kartoflerne i hver ende og tilføjer lidt creme fraiche på toppen. Pynt med bacon og purløg eller forårsløg.

Hvis du er vild med denne udgave af bagekartofler kan du prøve det samme med hasselback kartoffel. I opskriften er der også tilføjet chedder ost.

Bagekartofler med mos og bacon

Du skal bruge

6 bagekartofler

1 bærer cremefraiche 5%
1 pk. bacon i skiverpurløg eller forårsløg
150 g. revet mozzarella
salt og peber
1 pakke bacon i skiver

Skær baconen i mindre stykker og steg dem sprøde på panden. Stil dem til side på en tallerken med papir. Hak purløg eller forårsløg fint og bland det sammen med creme fraiche, osten, bacon, salt og peber.

Udhul de færdige bagekartofler så der kun er skræl tilbage(gem dog skrællen). Indemaden moses godt og blandes sammen med cremefraiche dressingen og røres godt rundt. Kom fyldet tilbage i skrællen og bag dem i ca. 5-10 minutter ved 200 grader varmluft, eller til mosen er gylden.

2 kommentarer til “Bagekartofler”

  1. Pingback: Kartoffelroser - Smukke og velsmagende roser lavet af kartofler

  2. Pingback: Laks - Tema-mad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen