Denne opskrift på gammeldags pandekager er lavet så nem og overskueligt, så du hurtigt kan komme i gang med at bage. Pandekager er så simple at lave og kræver kun hvedemel, sukker, vaniljesukker, mælk, salt og smør.
Det gode ved pandekager er at man som oftest har ingredienserne hjemme til at lave pandekagedejen med, da det er nogle meget brugte hverdags ingredienser.
Gammeldags Pandekager
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 4 æg
- 3 dl mælk
- 1 spsk sukker
- salt
- smør til stegning
- 1½ tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Pisk æg og mel godt sammen, sigt melet i lidt efter lidt så det ikke klumper.
- Herefter piskes mælk, salt, sukker og vaniljesukker i.
- Varm en pande godt op, det vigtigt panden er godt varm så pandekagedejen ikke falder sammen. Pandekagerne bages lysebrune i smør på panden. Der bliver 8-12 pandekager alt efter pandens størrelse.
- Server pandekagerne med en lækker is, årstidensbær og drys lidt lækkert sukker over dem.
Pandekagedej
Denne opskrift på gammeldags pandekager er lavet så nem og overskueligt, så du hurtigt kan komme i gang med at bage. Hvis du har tid og tålmodighed, kan du med fordel lade din pandekagedej hvile i køleskabet en halv time inden du begynder at bage dem.
Madpandekager
Hvis du ønsker at lave pandekager til din aftensmad, skal du droppe sukker og vaniljesukker. Ellers er fremgangsmåden stort set den sammen. Madpandekager smager rigtig godt sammen med en masse grønt og noget lækkert kød. De minder meget om de kendte wraps.
Hvordan undgår du at din pandekagedej klumper?
For at undgå din pandekagedej klumper, skal du piske mælk i lidt af gangen. På den måde kan du bedre kontrollere dejen og undgår den klumper.
Pandekager med is
Pandekager smager fantastisk med en lækker is til. Det kan for eksempel være:
- Chokolade
- Vanilje
- Jordbær
- Regnbue
- Nougat
- Marcipan
- Hindbær
- Solbær
- Lakrids
Andre pandekage opskrifter
De klassiske pandekager smager fantastisk, men chokoladepandekager smager mindst ligeså godt. Begge kan nydes med en lækker is, eller din favorit marmelade. Du kan også prøve at dekorere din pandekage, eller lave den til en pirat, julemand eller til noget helt tredje. Det vil helt sikkert sprede en masse glæde ved middagsbordet og børnene vil elske at lave sjove ansigter ud af deres pandekager.
- Pandekage uden æg – Har du ingen æg hjemme? så tøv ikke, du kan sagtens lave en lækker dej uden æg.
- Snemands pandekager – Bring god julestemning ved at lave en sjov snemand ud af dine pandekager
- Pirat pandekager – Skal i holde pirattema? så prøv at pynte dem ligesom en pirat.
- Sjove pandekager
- Amerikanske pandekager
Pandekage historien
Pandekagen er over 500 år gammel og siges at stamme fra Danmark ved et tilfælde, men det er det meste mad jo i bund og grund. Der går flere vandre historier på hvordan den egentlig blev skabt. Men i dag er vi rigtig glade for at kunne nyde pandekagen som vi kan.
Pandekagen sås som et fattigmands spisen i gamle dage, men i dag ser vi det som en lækker dessert. Pandekagen startede med at være tyk lidt som du kender fra de amerikanske pandekager. Men blev dengang gjort tynd for nemme at kunne rulle dem sammen til en mere dekorativ dessert for finere gæster.
Pandekager har få ingredienser, og ofte har man hjemme til at kunne lave pandekager. Dens ingrediens liste har dog ikke ændret sig meget med tiden.
De vigtigste ingredienser i pandekager er:
- Hvedemel
- Æg
- Vaniljesukker
- Sukker
- Mælk
- Salt
- Smør
Pandekager med fyld
Du kan tilføje lige præcis det du ønsker i dine pandekager men det vi i Danmark mest har af fyld i pandekager er:
- Is
- Syltetøj / marmelade
- Flormelis
- Nutella
- Chokoladesauce
- Årstidens bær: Jordbær, blåbær, hindbær mm.
- Frugter – Du kan skære dem i små stykker og eventuelt spise det sammen med isen.
Pandekagen passer til enhver anledning. Hvis du bliver lækker sulten sent aften, kan du hurtigt lave en omgang pandekager og server med det du nu engang har til rådighed i køleskabet. Hvis du skal have gæster kan du bruge lidt ekstra tid på at dekorere dine pandekager så de ser flotte og appetitlige ud. Dette er nemlig en populær dessert, da den er nem at lave og ikke kræver de helt vilde med ingredienser, også er det tit et hit når der kommer gæster.
Pandekagen har med tiden udviklet sig, og vi bruger det ikke kun til dessert. Især er vi glade for madpandekager, hvor vi fylder det op med vores favorit grøntsager og kød. Også de amerikanske pandekager er vi i Danmark rigtig glade for at nyde.
Pandekage
Vidste du godt at ordet ”pandekage” og ”pandekager” er de mest søgte desserter? det er uden tvivl danskernes favorit dessert, og vi elsker at vende tilbage til netop denne dessert. Noget så enkelt og simpelt kan smage så fantastisk.