Tiramisu

Tiramisu er en klassisk italiensk nem dessert lavet med ladyfingers, espresso, æggeblommer, sukker, mascarpone, kakaopulver og Amaretto.

Tiramisu

Ingredienser
  

  • 2 pasteuriseret æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 350 g mascarpone
  • 2 spsk amaretto
  • 100 g ladyfingers
  • 1/5 dl kold espresso
  • 3 spsk kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Pisk sukker og æggeblommer skummende.
  • Tilsæt mascarponen en skefuld ad gangen og smag til med amaretto. Bliv ved med at røre.
  • Fordel havdelen af ladyfingers på bunden af en form.
  • Dryp dem med espresso.
  • Fordel halvdelen af mascarponecremen over kagerne.
  • Læg resten af ladyfingerne på, dryp igen med espresso og slut af med mascarponecreme.
  • Stil tiramisuen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer, så den kan trække godt.
  • Sigt kakao over desserten inden servering.

Hvor længe kan Tiramisu holde sig i køleskab?

Den kan holde sig i ca. 5 dage på køl.

Kan den fryses?

Ja du kan med fordel fryse denne lækre dessert hvis du imod alt forventning ikke kan nå at spise den.

Kan jeg lave den uden Amaretto?

Ja du kan sagtens lave den alkoholfri

 Tips

  • Når du arbejder med Mascarpone, må du ikke overmixe cremen
  • Blødgør ikke ladyfingrene for meget, da lagene kan kollapse

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen