Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea er en drink som du helt sikkert har nydt en enkel eller to en lørdag aften – Hvis du har nydt flere kan du sikkert ikke huske det alligevel, da drinken …

Long Island Iced Tea er en drink som du helt sikkert har nydt en enkel eller to en lørdag aften – Hvis du har nydt flere kan du sikkert ikke huske det alligevel, da drinken har så meget alkohol og man nemt bliver beruset af den første man drikker.

Drinken er spækket med alkohol og gør den til en ”farlig cocktail”. Men vi elsker den alligevel, og drinken tager os altid tilbage til sol og strand.

Long Island Iced Tea drinken kræver mange ingredienser, men du kan også bruge ingredienserne til at lave andre drinks med. Da det er de færreste der kan drikke meget mere end et par stykker af denne drink.

Long Island Iced Tea

Samlet tid 5 minutter

Ingredienser
  

 • 2 cl gin
 • 2 cl rom
 • 2 cl tequila
 • 2 cl vodka
 • 2 cl triple Sec eller cointreau
 • 2 cl limesirup
 • cola
 • 1/4 citronsaft
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Isterninger tilføjes i et højt glas og herefter tilføjer du alt alkohol.
 • Tilføj lime sirup, citronsaft og slut af med cola.

En drink med masser af alkohol

Alle, der er vågnet med et ømt hoved og forstyrret mave, kan være enige om, at Long Island Iced Teas er lige så farlige som de er lækre.

Tequila, vodka, triple, gin og rom er farlige nok på egen hånd, men alligevel havde nogen idéen om at kombinere dem sammen med en sjat cola og begynde at drikke den- en sammensætning, der er blevet kendt som Long Island Iced Tea.

Historien om Long Island Iced Tea

Som så mange andre drinks og cocktails kan det være svært at finde helt hoved og hale i hvor den egentlig stammer fra. Denne drinks er ingen undtagelse. Den første historie går på at drinken hævdes at være opfundet i 1920’erne under forbud i USA af en “Old Man Bishop” i et lokalsamfund ved navn Long Island i Kingsport, Tennessee. drinken blev derefter perfektioneret af Ransom Bishop, Old Man Bishop’s søn. Denne drink omfattede whisky og ahornsirup og varierede mængder af de øvrige ingredienser

En anden oprindelseshistorie hævder, at drikken først blev opfundet i 1970’erne, hvilket gjorde den til den yngste almindeligt kendte cocktail, kun 45 år gammel. I denne version oprettede en bartender fra Long Island, New York, ved navn Robert Butt Long Island Iced Tea under en cocktail konkurrence fra 1972. Ingen ringere end Butt selv. Den tidligere Oak Beach Inn-bartender hævder at have opfundet drikken som sin deltagelse i en konkurrence om at skabe en original cocktail med tredobbelt sec. Butt hævder, at hans skabelse blev en øjeblikkelig succes.

I dag er vi bare glade for at den kom til verden, så vi kunne nyde drinken – Bare ikke for mange af gangen.

Hvad smager Long Island Iced Tea af?

Sommer er et ideelt tidspunkt at servere drinken fordi dens smag minder om lidt om iste, selvom der overhovedet ikke er te i den. Long Island Iced Tea indeholder cola, alle de hvide spiritus, Triple Sec og citronsaft. Det smager nok mest af alt som en cola med appelsin og citronsaft tilsat.

Andre populære drinks

Er du også helt vil med denne drink? så skal du helt sikker prøve nogle af disse populære og sprøde drinks.

Pina Colada

Berry Coke

Sex on the beach

Dry martini