Strawberry daiquiri

Strawberry Daiquiri opskrift   Strawberry Daiquiri er oftest en blendet cocktail, der serveres som en sprød, frisk frugtsmoothie. Den rystede cocktail er lige så lækker og lidt lettere at lave. Uanset hvilken version af denne …

Strawberry Daiquiri opskrift

 

Strawberry Daiquiri er oftest en blendet cocktail, der serveres som en sprød, frisk frugtsmoothie. Den rystede cocktail er lige så lækker og lidt lettere at lave.

Uanset hvilken version af denne søde og friske drink du vælger, kræves de samme ingredienser: rom, limejuice, simpel sirup og jordbær.

Ingredienser

  • frosne jordbær
  • 4 cl Lys rom
  • 2 cl Sukkersirup
  • 2 cl Lime liqueur (eller saften fra 1 lime)
  • 2 cl Rose’s Strawberry
  • isterninger

Sådan gør du

  1. Alle ingredienserne tilføjes i en blender, sammen med 7-9 isterninger. Blend til du når den rette konsistensen som sluch ice.
  2. Server drinken i et flot glas med et sugerør.

Tips

  • Brug enten friske eller frosne jordbær til din Strawberry Daiquiri. Frossen jordbær er et godt valg til den blandede version. Hvorimod friske jordbær er perfekte til den shakede daiquiri.
  • Hvis din frosne drink er for tynd, skal du tilføje lidt mere is og blande igen. For tyk? Tilsæt lidt mere likør og blend den videre.

Daiquiri historie

Det er vanskeligt med sikkerhed at vide omstændighederne omkring skabelsen af Daiquiri.

Men mange mener at dets skaber, Jennings Stockton Cox & dets fødested, jernminerne i Daiquiri på Cuba. Den amerikanske ingeniør, der kom til Daiquiri efter den amerikansk-spanske krig i 1898, etablerede en Bacardi-ration for arbejderne i jernminerne. Senere, ved at bruge ingredienser til rådighed for ham, eksperimenterede han med forskellige blandinger for endelig at skabe en Daiquiri.

En anden historie kommer fra Jennings Coxs barnebarn. Hun fortæller, at denne cocktail blev opfundet, da Cox modtog gæster. Han havde ikke mere gin og ville ikke tilbyde en tør rom, så han lavede en cocktail med ingredienser, han havde.

Uanset dets oprindelse registrerede Jennings Cox opskriften i sin logbog.