Stegt flæsk med persillesovs er dansk national ret, og den skuffer heller ikke. Det sprøde flæsk blandet med en god persillesauce er et rigtig lækkert måltid. Se opskriften her.
Stegt flæsk med persillesovs
Ingredienser
Ingredienser
- 600 g svinebryst. stegestykke med svær. rå
Persillesovs
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 10 g smør
- lidt muskatnød
- salt og peber
- 1 bdt persille
Sådan gør du
Stegt flæsk
- Flæsk saltes med en god flagesalt og lægges på en rist over en bradepande beklædt med bagepapir.
- Kom rist og bradepande i ovnen og steg flæskeskiverne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-45 minutter, vend dem et par gange undervejs.
Persillesovs
- Smelt smør i en gryde ved lav varme
- Pisk mel i til det er en jævn masse, pisk derefter mælk i lidt ad gangen. Kom
- Kog saucen i 5-7 minutter ved mellemhøj varme, mens den piskes igennem og smag den derefter til med muskatnød, persille, salt og peber.
Stegt flæsk på pande
Vil du istedet stege dit flæsk på pande, varmer du en pande godt op, her tilføjer du margarine og steger kødet på ca. 5 minutter på hver side. Pas på at det godt kan sprøjte rigtig meget, og efterlade dig med lidt rengøring efter aftensmad. Læg de færdige stykker på en tallerken med papir.
Paneret flæsk
Du kan vælge at panere kødet med rasp og æg. Det er en smagssag om dette gøres, nogle gør det også for at få mere fylde på kødet.
Klassisk stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk er en dansk favorit som vi alle stort set elsker at spise. Det er ikke uden grund at denne ret er så populær. Det sprøde flæsk som knaser, og den lækre persillesovs som smager himmelsk med det stegte flæsk.
Denne ret er nem at lave, og er ikke særlig tidskrævende. Hvis du laver dem på panden, kan de godt sprøjte meget, og dette kan svine, derfor kan du gøre det nemmere for dig selv og lave dem i ovnen, dette giver stadig ligeså sprødt flæsk, og er mindre tidskrævende, da de passer sig selv inde i ovnen.
Så giv dig endelig i kast med denne lækre opskrift og forkæl dine smagsløg med smagen af stegt flæsk med en skøn persillesovs.
Stegt flæsk med persillesovs er en lækker dansk ret
Man kan ikke sige stegt flæsk uden at sige persillesovs. Retten er nem at lave også tager den ikke lang tid at tilberede. Mangler du inspiration til andet lækkert dansk mad. Se andre lækre danske retter her.
Persillesovs
Retten bliver kaldt stegt flæsk med persillesovs. Det er fordi mange af os ikke kunne forstille os at spise en anden sovs end persillesovs til vores stegt flæsk. Det er nemt at lave en persillesovs. Måske du kun forbinder persillesauce til stegt flæsk? du kan foreksempel lave det til frikadeller, som også smager rigtig godt sammen med persillesauce.