Popcakes

Popcakes

Ingredienser
  

  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0.5 tsk salt
  • 4 spsk kakaopulver

Frosting

  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g flødeost
  • 25 g flormelis

chokoladeovertræk

  • 175 g mørk chokolade

Pynt

  • farvede og chokolade krymmel

Udstyr

  • 20 små pinde
  • springform på 24cm

Sådan gør du
 

  • Ovnen tændes på 200 grader almindelig ovn. og springformen beklædes med bagepapir.
  • Smelt smør ved svag varme, og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao, og sigt det i dejen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen godt sammen.
  • Dejen fordeles i formen, og kagen bages ca. 20.25 minutter. Kagen skal afkøles helt.
  • Smuldr kagen, til den har konsistens som groft mel, gerne i en foodprocessor.

Frosting

  • Smelt chokoladen over vandbad. Rør flødeost, smeltet mørk chokolade og flormelis sammen, og bland det i kagekrummerne. Sæt massen i køleskabet i ca. 3 kvarter.
  • Form den kolde kagemasse til små kugler på størrelse med en hel valnød.

Chokoladeovertræk

  • Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad. Dyp 1 cm af en pind i den smeltede chokolade, og stik den så ind i en kagekugle. Gør dette med alle pinde og kagekugler. Dyp herefter hver kugle i den smeltede chokolade, så den dækkes jævnt, og lad chokoladen dryppe af, mens du holder den ind over skålen.

Pynt

  • Pynt kuglerne med det valgte drys, før chokoladen størkner.
  • Sæt dine færdige popcakes i et højt glas, og opbevar dem i køleskabet, til de skal serveres. De holder sig fint 2-3 dage i køleskabet.