Popcakes
Ingredienser
- 150 g smør
- 3 dl sukker
- 2 dl hvedemel
- 2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 0.5 tsk salt
- 4 spsk kakaopulver
Frosting
- 75 g mørk chokolade
- 75 g flødeost
- 25 g flormelis
chokoladeovertræk
- 175 g mørk chokolade
Pynt
- farvede og chokolade krymmel
Udstyr
- 20 små pinde
- springform på 24cm
Sådan gør du
- Ovnen tændes på 200 grader almindelig ovn. og springformen beklædes med bagepapir.
- Smelt smør ved svag varme, og lad det køle lidt af.
- Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao, og sigt det i dejen. Tilsæt det smeltede smør, og rør dejen godt sammen.
- Dejen fordeles i formen, og kagen bages ca. 20.25 minutter. Kagen skal afkøles helt.
- Smuldr kagen, til den har konsistens som groft mel, gerne i en foodprocessor.
Frosting
- Smelt chokoladen over vandbad. Rør flødeost, smeltet mørk chokolade og flormelis sammen, og bland det i kagekrummerne. Sæt massen i køleskabet i ca. 3 kvarter.
- Form den kolde kagemasse til små kugler på størrelse med en hel valnød.
Chokoladeovertræk
- Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad. Dyp 1 cm af en pind i den smeltede chokolade, og stik den så ind i en kagekugle. Gør dette med alle pinde og kagekugler. Dyp herefter hver kugle i den smeltede chokolade, så den dækkes jævnt, og lad chokoladen dryppe af, mens du holder den ind over skålen.
Pynt
- Pynt kuglerne med det valgte drys, før chokoladen størkner.
- Sæt dine færdige popcakes i et højt glas, og opbevar dem i køleskabet, til de skal serveres. De holder sig fint 2-3 dage i køleskabet.