Nemme boller

Nemme boller er ligeså nemme som overskriften siger. Her slipper du for at bruge en halv dag i køkkenet for at lave boller. Det eneste du skal bruge for at lave nemme boller er: gør, …

Nemme boller er ligeså nemme som overskriften siger. Her slipper du for at bruge en halv dag i køkkenet for at lave boller.

Det eneste du skal bruge for at lave nemme boller er: gør, mel, vand. mælk, sukker, salt, olie og eventuelt et æg til pensling. Du kan også bruge vand til pensling.

Dette er en nem og sjov måde at bage sammen med børnene på, og en hurtig måde for dig at fremskaffe hjemmelavet boller til den næste fødselsdagsfest. Det kan også være du bare gerne vil have nogle lækre hjemmelavet nemme boller med kakao og flødeskum.

Opskriften består af: gær, mel, vand, mælk, sukker, salt, olie og et enkelt æg til at pensle med.

Nemme boller

Samlet tid 40 minutter
Antal 12 Boller

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 1 dl vand
  • 3 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl olie
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

  • Gæren opløses i lunkent vand. Tilsæt øvrige ingredienser. Dog start kun med ca. halvdelen af melet, så det ikke klumper.
  • Dejen æltes sammen, ælt mere af melet i efterhånden som dejen slipper.
  • Hæld lidt mel på bordet, eller en bagemåtte. Tril dejen til en pølse og form dejen til boller.
  • De dækkes med et rent klæde og hæves i 20 minutter.
  • Pensel med æg og bag bollerne i 10-12 min. ved 220 grader alm. ovn.

Gode råd til nemme boller

Sørg for ikke at bruge hverken for meget eller lidt hvedemel, især hvis du ønsker de luftig boller. Sørg for at gæren ikke er over dato. Når du skal opbevare bollerne er det en god ide at sørger for de er i en tætpakket pose, på den måde sikre du nemmere at de ikke er kedelige og tørre dagen efter.

Hvis du er bange for at de bliver brændte og hårde, kan det være en god ide at tilføje risten på næstnederst rille i ovnen.

Kan jeg bruge vand istedet for æg til pensling?

Du kan sagtens bruge vand som erstatning for ægget. Du skal dog være opmærksom på at de ikke bliver helt så sprøde som hvis du brugte et æg til pensling af dine boller.

Er nemme boller fryseegnet?

Du kan sagtens fryse dem, sørg for de ikke er varme når du gør det.

Pålæg til nemme boller

Boller er ofte brugt til fødselsdags boller hvor vi spiser dem med smør og drikker varm kakao til. Hvis du har inviteret flere gæster over til boller og måske er lidt ide forladt på pålæg til dine boller kan du finde nogle af de produkter som vi nyder til vores boller.

Det kan være pålæg som:

  • Pålægschokolade
  • Ost
  • Smørost
  • Pølse
  • Hjemmelavet skinkesalat
  • Hjemmelavet æggesalat
  • Peunut butter

Andre lækre opskrifter

  • Pandekager
  • Havregrynskugler