Mimosa

Mimosa drink er en en populær drink, og er især kendt som brunch drinken. Den er nem at lave og er dejlig forfriskende. Mimosa drink opskriften kræver kun 2 ingredienser, nemlig en god champagne og …

Mimosa drink er en en populær drink, og er især kendt som brunch drinken. Den er nem at lave og er dejlig forfriskende.

Mimosa drink opskriften kræver kun 2 ingredienser, nemlig en god champagne og appelsinjuice. Bland de 2 ingredienser sammen og du har en lækker drink som passer godt som velkomstdrink, brunch eller en god aften med vennerne.

Ligesom så mange andre drinks har Mimosa også flere populære variationer. Du kan se flere variationer af Mimosa under opskriften, og lad dig inspirere til at prøve andre friske udgaver af den populære drink.

Se flere lækre drinks og cocktails som Mimosa lige her.

Mimosa

Samlet tid 5 minutter
Antal 1 Glas

Ingredienser
  

 • 12 cl champagne
 • 6 cl friskpresset appelsinjuice

Sådan gør du
 

 • Den frisk presset appelsinjuice hældes op i champagneglas, hvor der toppes af med champagne.

Champagne eller vin

Mousserende vin
Den bedste champagne til mimosa er faktisk ikke champagne. For mimoser, er det aktisk Cava eller Prosecco. Cava er fra Spanien og Prosecco er fra Italien, men de er begge lækre tørre mousserende vine, der blandes godt med juice.

Bonus? De er overkommelige. En god flaske Cava eller Prosecco koster ikke ret meget. Der er ingen grund til at give mange penge for hverken vil eller champagne da det skal fortyndes med appelsinjuice.

Historien om Mimosa

Ingen brunch er komplet uden en Mimosa eller to sammen med dine æg. Mimosa drinken er også rigtig populær som velkomstdrink, men historien bag vores yndlingscocktail før middag er meget omstridt.
Der er selvfølgelig ikke tvivl om, at Mimosa simpelthen er en variation af den meget elskede Bucks Fizz-cocktail. Begge drikkevarer består af champagne (eller mousserende vin) og appelsinjuice, hvor kun mængderne betyder enhver forskel.

Londons Buck’s Club
Buck’s Fizz blev opfundet i 1921 på Buck’s Club i London. Den enkle grund til at skabe cocktailen var at give gæsterne en undskyldning for at begynde at drikke før frokost. Den originale drink var faktisk noget af en hemmelig opskrift og siges at indeholde andre ukendte ingredienser. Nogle andre variationer har også angivet grenadine som en af ingredienserne, selvom dette aldrig er blevet anerkendt af International Bartenders Association. Den mest accepterede opskrift inkluderer en del appelsinsaft til champagne.

Paris eller San Francisco
Mimosa kan være kommet fire år senere, da en bartender ved navn Frank Meier skabte den på Ritz Hotel i Paris. Hans drink var en lidt mere fortyndet version af Buck’s Fizz med samme formål for begge ingredienser, men han tog faktisk aldrig æren for cocktailen, på trods af at han nævnte det i sin bog, Artistry of Mixing Drinks.

Nogle antyder, at drikken faktisk blev skabt i San Francisco af ingen ringere end Sir Alfred Hitchcock, der menes at have lavet den i 1940’erne. Selvom dette er en mindre sandsynlig historie, hjalp han bestemt med at popularisere drikken i USA, hvilket gjorde det til den basale brunchdrink, som den er i dag.

Selvom vi ikke ved, hvem der kom op med navnet, ved vi, at drikken blev opkaldt efter en smuk australsk gul, orange plante kendt som Acacia dealbata.

Appelsinjuice

Kold, friskpresset appelsinjuice er bedst til mimoser. Men måske tiden eller lysten til at stå og friskpresse appelsiner ikke lige er der, derfor kan du selvfølgelig også bruge appelsinjuice fra supermarkedet. Hvis du køber appelsinjuice i butikken, skal du vælge højkvalitetsprodukt til din mimosa.

Variationer

Der findes en masse gode variationer af drinken hvor du enten tilføjer en ingrediens eller skifter champagnen ud med en anden alkohol. Du kan også også prøve at lave din helt egen hjemmelavet variation af drinken.

Mimosa med tranebær

En frisk og lækker drink som du kan nyde igen og igen. Pift originalen op med dette nemme og lette pift.

 • Tranebærjuice
 • Appelsinjuice
 • Champagne eller mousserende vin
 • Tranebær til pynt

Sunset Mimosa

Fremgangsmåden er som på originalen – Her skal der blot tilføjes lidt hindbær sirup efter smag og behag.

 • Appelsinjuice
 • Champagne
 • Hindbær sirup

Beermosas

Er du mere vild med øl end du er med champagne? så prøv at udskifte champagnen med øl i stedet.

 • Øl
 • Appelsinjuice

Andre populære drinks

Elsker du også forfriskende sommerlige drinks? så kan du se andre eksempler på sommer og sol cocktails.

Sex on the beach

Filur

Gin hass

Hugo cocktail