Hårdkogt æg

Hårdkogt æg skal koge omkring 9 minutter. Men det kommer an på om du ønsker et smilende æg, eller et helt kogt æg. Tiden kan også være forskelligt på et hårdkogt æg alt efter hvor stort det er. Husk ikke at komme æg i gryden før vandet det koger. Æg smager fantastisk, og du kan se opskriften på blødkogt æg her.

Hårdkogte æg smager fantastisk på et stykke brød. Hvis du ønsker mere smilende æg skal du kun koge dem 6-7 minutter på meget svag varme. Hvis du er i tvivl om de eller det æg du har i køleskabet er kogt kan du altid kende forskellen på at lave ægget rotere på bordpladen, det hårdkogte æg snurrer let, men det rå vil snurre modvilligt rundt.

Hårdkogt æg

5 fra 1 stemme
Samlet tid 9 min

Ingredienser
  

  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Hvis du skal koge seks æg eller mindre, så fyldes gryden med en halv deciliter vand og bringes i kog. Gryden skal have låg på, så dampen ikke slipper ud. Dette gør at æggene kan koges tørre.
  • Kog ægget 9-10 minutter på meget svag varme.
  • Skyl æggene under koldt vand, og lad dem køle af inden du piller dem.

Pille ægget

Når ægget er kogt, lader du det være lidt under koldt vand. Lad det afkøle lidt og rul ægget på bordet, her vil skallen falde nemt af og du kan nemt pille ægget.

Hvis du ægget er svært at pille, skal du knække det rundt uden at pille det og placere det under lidt rindende vand eller suge dem i en skål med vand i et stykke tid. Vandet trænger ind under skallen og gør det lettere at pille.

Holdbarhed på hårdkogte æg

Kogte æg kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Det er at foretrække at pille ægget inden du sætter det på køl, da det er sværere at pille efter at det er nedkølet

Tips til det perfekte hårdkogte æg

  • Anbring ikke de kolde æg fra køleskabet i det varme vand på komfuret. Anbring æggene i koldt vand, og tænd derefter kogepladen. Hvis et æg har en revne, kan du tilføje en lille smule eddike i gryden. Det hjælper med at størkne æggehviden, hvis den begynder at løbe ud af skallen.
  • Kog æggene ved jævn varme
  • Tilsæt 1/2 tsk salt til vandet. Tilsætning af salt til vandet kan hjælpe med at gøre æggene lettere at skrælle.

Andre opskrifter med æg

Blødkogt æg

Spejlæg

Must Try

Kong Frederiks livret – Fiddes Livret

Kong Frederiks livret - Fiddes Livret er en lækker aftensmad og er nemme at lave end man lige skulle tro.

Knorr lasagne

En nem aftensmad med variationer Nogle gange må det godt gå hurtigt, og måske...

Æblekage shots

Den klassiske opskrift på æblekage shots - De er nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser.

Frikadeller

Frikadelle opskrift. Det er de gode game frikadeller som du kender fra barndommen. En lækker stege skorpe og luftige og letter deller....
Tidligere artikelSpejlæg
Næste artikelBlødkogte æg
Tidligere artikelSpejlæg
Næste artikelBlødkogte æg

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Opskrift Vurdering
Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Tema-mad Lækre og nemme opskrifter