Blødkogte æg

For nogle kan det at lave et blødkogte æg være en umulig kode at knække, enten har de ikke fået nok, eller også er de meget tæt på at være hårdkogte æg. Men tøv ikke, …

For nogle kan det at lave et blødkogte æg være en umulig kode at knække, enten har de ikke fået nok, eller også er de meget tæt på at være hårdkogte æg. Men tøv ikke, følg denne opskrift og få det lækreste blødkogt æg til din morgenmad.

Blødkogt æg

Ingredienser
  

  • 1 æg

Sådan gør du
 

  • Tilføj vand i en kasserolle og kog det op.
  • Ægget skal koge efter størrelse. Små æg skal have omkring 4½ minut. Mellem æg skal have lidt over 5 min. og de helt store æg skal have 6 min.

Kogetid

Inden du koger dine æg, er det en god ide at tjekke størrelsen på dem. Dette har nemlig noget at sige med hvor mange minutter de skal koge.

Perfekte blødkogte æg

Det perfekte blødkogte æg skal være fast men med en varm, løbende æggeblomme.

At lave blødkogte æg kan føles lidt sværere end hårdkogte æg, men det er ikke noget, der ikke kan mestres i løbet af en en enkel morgen. Et godt blødkogt æg kommer virkelig ned på timing.

Kog vandet, og sænk det derefter ned til en hurtig simmer. Tilsæt æggene i gryden, og begynd derefter at holde øje med tid (sæt eventuelt et æggeur). Hvis du bare laver et eller to æg, er fem minutter perfekt til en blødkogt æggeblomme.

Hvis du tilbereder tre eller fire æg, skal du tilføje et par sekunder ekstra til din tid. Gaskomfur Hvis du bruger en gaskomfur, kan du opleve, at dine æg koger lidt hurtigere, da varmen kan være hård, så kog ægene i 4 minutter Induktionskogeplader Kog æggene i 5 minutter for det perfekte æg.

Stadier af kogte æg

4-5 minutter blødkogt æg

6 minutter: En smilende æggeblomme og blød hvide.

6 1/2 minutter: En blød æggeblomme. Smager perfekt på toast som en morgenmad.

7 minutter: En blød æggeblomme, men fast nok til at holde sig selv. 8 minutter:

De tidlige stadier af et hårdtkogt æg med bare en smule blødhed i midten. 8½ minutter:

Et hårdkogt æg med en lysere æggeblomme. 9-10 minutter: Dit traditionelle hårdkogte æg med den lyseste æggeblomme og en fast hvid, men ikke for kogt. Se opskriften på hårdkogt æg.

Spis dit blødkogte æg

Placer dit æg i en æggebære, og brug derefter kanten af ​​en kniv til forsigtigt at trykke ægget hele vejen rundt om toppen. Drys lidt salt ud på blommen og spis ægget med en teske.