Amerikanske pandekager minder rigtig meget om den klassiske tynde pandekage som du kender. Den amerikanske pandekage er tykkere og mindre og serveres ofte med sirup og bær.
De Amerikanske pandekager laves med hvedemel, mælk, æg, bagepulver, sukker og salt.
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 3 dl hvedemel
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- lidt salt
- 2 spsk sukker
- smør til stegning
Sirup
- ½ dl vand
- 1 dl vand
- 3 spsk saft fra citron
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen – Mel, bagepulver, salt og sukker.
- Pisk æg og mælk godt sammen.
- Bland æggeblandingen forsigtigt med mel blandingen.
- Steg pandekagerne på panden ved jævn varme.
Sirup
- Alle ingredienserne koges i ca. 7-12 minutter. Hold øje med konsistensen. Hvis den bliver for tyk tilføjes lidt ekstra vand.
- Server pandekagerne med sirup og blåbær.
Amerikanske pandekager opskrift
Opskrift på de klassiske traditionelle Amerikanske pandekager. De er kendt for at være lidt tykkere og mindre end den klassiske pandekage vi kender i Danmark – du kan finde opskriften på de klassiske pandekager her.
Amerikanske pandekager spises med en lækker sirup, som giver en lidt bitter smag som passer godt til de søde pandekager. Blåbær er også velkendt til, hvor i modsætning til de danske pandekager, hvor vi plejer at få is til. Det er ikke helt uset at der på de pandekager kommer lidt flormelis drysset over, som også smager fantastisk til.
Du kan selvfølgelig også spise de dem som du gør ved de klassiske danske pandekager, med is, marmelade og hvad du ellers plejer.
Hvad smager pandekagerne godt sammen med?
Sirup– Er rigtig populært til de amerikanske pandekager. Du kan prøve en anden slags end den klassiske citron sirup.
Bær– Jordbær, hindbær, blåbær. Stort set alle slags bær er rigtig god til de amerikanske pandekager. Du kan vælge et bær som giver en god kontrast mellem sirup og bær.
Nutella – Er du en rigtig chokoladeelsker så skal du helt sikkert prøve nutella