Hvis du gerne vil lave en hurtig og nem lagkage kan du købe bundende færdiglavet og det samme kan du gøre med kagecremen. De fleste supermarkeder har begge dele som er lige til at bruge.
Du kan pynte din lagkage præcis som du ønsker og med dine favorit ingredienser.
Fødselsdags lagkage
Ingredienser
Lagkagebunde
- 3 æg
- 160 g sukker
- 120 g hvedemel
- 120 g kartoffelmel
- 30 g kakao
- 3 tsk bagepulver
- 50 g hakket mør chokolade
- 1½ dl kogende vand
Kagecreme
- 3 æggeblommer
- 1 æg
- 3 spsk sukker
- 3 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt
- 4 dl fløde
- lys chokolade
- bær
Sådan gør du
- Æg, sukker pisket let og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og chokoladen i.
- Det kogende vand piskes i, og dejen hældes i et smurt 22 cm springform.
- Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i tre bunde.
Kagecreme
- Pisk æggeblommerne og ægget med sukker og mel i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du rører rundt.
- Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme. Rør vanillesukker i cremen.
- Opbevar cremen på køl med plastikfilm helt nede på cremen, så der ikke dannes skorpe.
Pynt
- Smør bundende med syltetøj, kagecreme og bananskiver, imens du samler kagen.
- Pisk fløden til flødeskum, og fordel flødeskummet i et fint lag rundt på hele kagen.
- Fordel den lyse chokolade rundt på kagen og slut af med bær.