Go Back

Fødselsdags lagkage

Antal 8 Personer

Ingredienser
  

Lagkagebunde

  • 3 æg
  • 160 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 120 g kartoffelmel
  • 30 g kakao
  • 3 tsk bagepulver
  • 50 g hakket mør chokolade
  • dl kogende vand

Kagecreme

  • 3 æggeblommer
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker

Pynt

  • 4 dl fløde
  • lys chokolade
  • bær

Sådan gør du
 

  • Æg, sukker pisket let og luftigt. Bland mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og chokoladen i.
  • Det kogende vand piskes i, og dejen hældes i et smurt 22 cm springform.
  • Bag kagen i 30 min. ved 180°, lad den afkøle og flæk den i tre bunde.

Kagecreme

  • Pisk æggeblommerne og ægget med sukker og mel i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme og tilsæt mælk lidt efter lidt mens du rører rundt.
  • Når blandingen koger piskes hurtigt indtil blandingen har en tyk konsistens og cremen fjernes fra varmen med det samme. Rør vanillesukker i cremen.
  • Opbevar cremen på køl med plastikfilm helt nede på cremen, så der ikke dannes skorpe.

Pynt

  • Smør bundende med syltetøj, kagecreme og bananskiver, imens du samler kagen.
  • Pisk fløden til flødeskum, og fordel flødeskummet i et fint lag rundt på hele kagen.
  • Fordel den lyse chokolade rundt på kagen og slut af med bær.