Go Back

Banankage

Samlet tid 1 t
Antal 8 Personer

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 230 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 150 g smeltet smør
  • 3-4 modne bananer
  • 75 g grofthakket mørk chokolade
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt

Toppen

  • 120 g mørk chokolade
  • 30 g smær

Sådan gør du
 

  • Vaniljesukker, sukker og æg kommes i en skål og piskes godt sammen.
  • I en anden skål blandes bagepulver, mel og salt godt sammen, og kommes lidt efter lidt over i æggeblandingen og røres godt sammen.
  • Hæld smørret over i blandingen. Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
  • Beklæd en springform (22-24 cm ) med bagepapir i bunden, og fordel dejen i fadet.
  • Kagen bages ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.

Top

  • Smelt den grofthakkede chokolade og tilsæt smør.
  • Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
  • Lad blandingen køle af i et par minutter. Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
  • Du kan pynte kagen med lækre nødder.