Banankage er en nem og lækker kage. Den er populær og bliver brugt til mange anledninger.
Det eneste du skal bruge for at lave en god og luftig banankage er mel, bagepulver, æg, smør, sukker, vaniljesukker, salt og selvfølgelig nogle gode modne bananer. Det hele blandes godt sammen, herefter i ovnen også har du en nem kage.
Banankage
Ingredienser
- 4 æg
- 230 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 150 g smeltet smør
- 3-4 modne bananer
- 75 g grofthakket mørk chokolade
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Toppen
- 120 g mørk chokolade
- 30 g smær
Sådan gør du
- Vaniljesukker, sukker og æg kommes i en skål og piskes godt sammen.
- I en anden skål blandes bagepulver, mel og salt godt sammen, og kommes lidt efter lidt over i æggeblandingen og røres godt sammen.
- Hæld smørret over i blandingen. Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
- Beklæd en springform (22-24 cm ) med bagepapir i bunden, og fordel dejen i fadet.
- Kagen bages ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
Top
- Smelt den grofthakkede chokolade og tilsæt smør.
- Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
- Lad blandingen køle af i et par minutter. Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
- Du kan pynte kagen med lækre nødder.
Tips til banankage
- Brug æg ved stuetemperatur, hvis du har taget dem direkte fra køleskabet kan du varme dem under den varme hane indtil du har den rette temperatur
- Rør lidt af melet i af gangen så du undgår klumper i din dej. Sigt eventuelt melet.
Hvilken banan er bedste at bruge i banankage?
Brug modne bananer, da de giver den bedste smag til din kage. Du kan se et eksempel på en moden banan på billedet her.
Her kan du se 5 bananer i forskellige modningsprocesser. Den første er ikke moden endnu, og den sidste er med stor sandsynlighed rådden. Derfor er de bedste bananer at bruge nr. 2 og nr. 3. Men nr. 3 vil helt klar være at anbefale da den både er sød og nem at mose ud i din banankage.
Fyld
Hvis du vil pifte din kage lidt op kan du prøve med noget ekstra fyld som for eksempel
- Nødder
- Revet chokolade
- Slik
- Årstidens bær
- Vanilje frosting
Banankage laves nemt ved at blande ingredienserne sammen og rører godt rundt.
Af drikkelse er kaffe, the og varm kakao et sikkert hit til denne kage.
Hvornår har min banankage fået nok?
Husk der kan være forskel på ovne, så derfor er den bedste måde at sikre din kage ikke har fået for meget (eller for lidt) er at tjekke med en pind. Hvis kagen klister meget lidt, men slipper let er den perfekt og du kan tage din banankage ud for at køle ned.
Det er bedst at tilføje topping på din kage når den er helt kølet af.
Kan jeg fryse min banakage?
Ja du kan sagtens fryse din banankage. Undgå at fryse din kage ned hvis du har tilføjet for meget forskelligt fyld på din kage.