WHISKY SOUR

Whisky Sour drink opskrift Whisky Sour er med boubon, citronsaft, sukkersirup, æggehvide og en skive appelsin eller citron. Dette er en frisk drink, som er rigtig populær. Whisky Sour blev traditionelt lavet med whisky, citronsaft, …

Whisky Sour drink opskrift

Whisky Sour er med boubon, citronsaft, sukkersirup, æggehvide og en skive appelsin eller citron. Dette er en frisk drink, som er rigtig populær.

Whisky Sour blev traditionelt lavet med whisky, citronsaft, sukker og æggehvide. I dag er det ikke alle der servere drinken med æggehvide.

INGREDIENSER

  • 5 cl bourbon
  • 3 cl citronsaft
  • 2 cl sukkersirup
  • 1 cl æggehvide
  • Isterninger
  • Appelsin eller citron skive

Sådan gør du

  1. Hæld ingredienserne i en shaker og ryst det godt sammen (Bemærk -hvis du bruger æggehvide, skal du udføre en “dry shake” og ryste alle ingredienserne uden is, før du ryster igen med frisk is)
  2. Sie væsken over i et glas.

Hvor kommer Whisky Sour fra?

Den første skriftlige opskrift på en Whisky Sour dukkede op i 1862, da den blev inkluderet i Jerry Thomas ‘ The Bartender’s Guide. Det er dog meget sandsynligt, at sours (lavet med enhver spiritus) havde eksisteret i mange årtier tidligere, da de var populære drinks om bord på flådeskibe. 

Efter at have nydt drinken ombord på skibene i årtier, blev den endelig bragt på land af søfolk, hvor den fik tilstrækkelig popularitet til at blive inkluderet i Thomas ‘guide til drinks. Den klassiske opskrift på drinken er forblevet enkel: spiritus, citron, æggehvide og sukkersirup, så drinken behøver kun fire ingredienser for at være lækker. I Storbritannien er drikken ofte lavet med gin.