Teknikker

Fagudtryk og teknikker Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige fagudtryk og teknikker der kan være når det kommer til madlavning. Vi har samlet nogle fagudtryk som du måske, eller …

Fagudtryk og teknikker

Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige fagudtryk og teknikker der kan være når det kommer til madlavning. Vi har samlet nogle fagudtryk som du måske, eller måske ikke kender. Arbejdsteknikken kan have en stor betydning for det endelige resultat af et lækkert måltid.

Riste

Frigivelse af aromaer ogbitterstoffer fra f.eks. nødder og kaffebønner ved høj varme og i direkte kontakt med varmekilden – uden væske fra fedsstof.

Blanchere

Tilberedningsmetode for grønsager, som lige koges op og overhældes med koldt vand eller dyppes hurtig i isvand for at afbryde kogningen og bevare farven. 

Karamellisere

Opvarmning af sukker uden fedtstof, så det bliver flydende og får så mørk en farve, som man ønsker. Hvorved riste  og karamelaromaer frigøres. Ikke kun til søde retter.

Flambere

En antændelse af retter som er tilsat spiritus med en høj alkoholprocent, for at udvinde yderligere riste eller karamalliseringsaromaer.

Marinere

Hvor kødet bliver vendt i en væske. Dette giver ikke kun en mere lækker smag, men kødet bliver også mere mørt. Du kan lave din egen på ingen tid. 

Purere

Et ord vi ikke så ofte bruger mere. Men vi kender det bedst ved brug af en stavblender, hvor vi laver retter som f.eks. kartoffelmos. 

Vandbad

En gryde med varmt vand, hvori man sætter en anden gryde. Denne metode bruges til skånsom tilberedning af masser, smeltning af overtræk, eller piskning af cremer. 

Brune kød

Når du bruner kød, inden du steger det på panden. Panden skal være rigtig varm hvorefter du bruner kødet hurtigt på begge sider. Dette gøres ofte når kødet skal være lækkert rødt. 

Se andre indlæg på bloggen her