Sådan planlægger du den perfekte fest

Sponseret Hvad end kalenderen siger fødselsdag, jubilæum, kobberbryllup eller bare fredag, ligger der altid meget planlægning bag en fest. Det vigtigste er, at du starter i god tid, og beslutter dig for de mest essentielle …

Sponseret

Sådan planlægger du den perfekte fest

Hvad end kalenderen siger fødselsdag, jubilæum, kobberbryllup eller bare fredag, ligger der altid meget planlægning bag en fest. Det vigtigste er, at du starter i god tid, og beslutter dig for de mest essentielle ting som mad, drikke, lokation, antal gæster og ikke mindst økonomien bag. Tips og gode råd til overvejelserne og planlægningen af din fest får du præsenteret i denne artikel, så du forhåbentlig ender med at planlægge den perfekte fest.

Antal gæster og lokation

Et godt sted at starte, når du skal planlægge en fest, er at få styr på lokationen, og hvor mange gæster der er plads til. Skal det bare være i dit hjem, eller vil du tage flere penge ud af budgettet og leje et lokale eller måske din yndlings bar? Tit og ofte hænger lokationen og antallet af gæster sammen, da du jo af gode grunde ikke kan pakke 40 mennesker ind i din 20 kvm lejlighed. Når du har besluttet dig for det, starter planlægningen. Gæsterne skal inviteres, og et evt. lokale skal lejes. Hvis festen skal være hjemme ved dig selv, skal du have styr på siddepladser, plads til evt. dans og lege og måske endda have lavet et toiletskilt.

Tema eller ej?

Temafester er ofte roden til en uforglemmelig aften. Alle dine gæster har gjort sig umage med udklædningen, og du kan pynte op og planlægge alt mad og drikke efter et sjovt og selvvalgt tema. Selvfølgelig kender du dine gæster, og dig selv, bedst. Så hvis temafester ikke er jeres ting, ender det oftere i nogle lidt halvhjertede forsøg. Overvej derfor igen, hvilke gæster du inviterer, men vigtigst af alt hvad du selv ønsker at få ud af festen og aftenen. Hvis du vælger at planlægge en fest med et tema, skal du tilføje det til din planlægning. Sørg for at få kommunikeret temaet ud sammen med invitationerne, køb pynt dertil og sørg for dit eget kostume.  

Mad og drikke

Ofte er omdrejningspunktet for en fest, i hvert fald hvis vi kigger på den danske festkultur, mad og drikke. Her skal du igen beslutte dig for, om du selv vil stå for maden, eller om den skal bestilles udefra. Og vil du have det nemmest med tallerkenanretning, buffet eller måske et tapasbord? Husk her at tage hensyn til dine gæster. Det kan også være, du vil køre mere simpelt og sige, at dine gæster skal have spist hjemmefra. I det tilfælde kan det være en endnu bedre idé at have en velkomstdrink klar. Heldigvis findes der et hav af opskrifter på nettet med guides til både at lave cocktails og mocktails. Igen er der her mulighed for at få mad og drikke til at passe ind i dit tema.

Din økonomi

Ja, det er selvfølgelig ikke det mest spændende at fokusere på din økonomi når det, du helst vil, bare er at holde en fed fest med mennesker, du holder af. Om ikke andet er det en rigtig vigtig – hvis ikke den vigtigste – faktor, du skal overveje i planlægningen af din fest. Hvis du fx har valgt at leje en lokation for din fest, vil investere i pynt, køber mad eller laver en buffet til dine gæster OG står for velkomstdrink, så kan det sagtens ende med at gøre et indhug på kontoen. Derfor er det vigtigt at planlægge ud fra de økonomiske midler, du har til rådighed. Men hvis du ikke ønsker at lade dig begrænse, fx fordi du skal fejre rund fødselsdag eller barnedåb, så har du mulighed for at tage et kviklån for at give dig selv lidt mere økonomisk frihed. Og mon ikke alle de gode minder fra festen vil stå tydeligere i din hukommelse sammenlignet med et lån?

Nu er det bare i gang med planlægningen – og så god fest!