ROB ROY

Rob Roy drink opskrift Rob Roy blev opfundet i den berømte New York City Waldorf-Astoria i 1890’erne. De fleste drinks blev opfundet ved et tilfælde, og denne drink er ikke en undtagelse. Drinken er rigtig populær …

Rob Roy drink opskrift

Rob Roy blev opfundet i den berømte New York City Waldorf-Astoria i 1890’erne. De fleste drinks blev opfundet ved et tilfælde, og denne drink er ikke en undtagelse. Drinken er rigtig populær og indeholder whisky, Vermouth, bitter og et kirsebær. Nyd en god klassiker som er nem at lave, husk dog at købe en god whisky til denne drink, måske du allerede har en favorit whisky som vil passe godt til denne drink?

INGREDIENSER

  • 6 cl Whisky
  • 3 cl Vermouth
  • 1/4 cl Angostura bitter
  • Kirsebær

Sådan gør du

  1. Hæld alle ingredienserne over i et stort glas med is og rør det godt rundt.
  2. Si det herefter over i et cocktailglas og pynt med et kirsbær.

Historien om Rob Roy drinken

Hvis en drink er opkaldt efter nogen, havde denne sandsynligvis meget lidt at gøre med selve cocktailens opfindelsen. Sådan er tilfældet med Robert Roy MacGregor, som var en fredløs fra det 17. århundrede, der ofte citeres som en slags skotsk Robin Hood til førende kampe mod adelsmænd i højlandet. Efter hans død blev han faktisk sådan en folkehelt, at der blev skrevet historier- også kaldet Rob Roy – der debuterede på Broadway i 1894. Som mange forestillinger i æraen ville den have brug for en ledsagende drink.

Lige omkring blokken fra Herald Square Theatre på Fifth Avenue, hvor Empire State Building står i dag, var det nybyggede Waldorf-Astoria. Det ritzy hotel havde allerede gjort krav på en hel del populære drinks i tiden, og faktisk i dag giver de fleste drikkevareannonaler det også kredit for Rob Roy. Samtidig er der mange andre cocktailforfattere, der vil pege på en anden luksusindkvartering, Fifth Avenue Hotel, nede ved Madison Square, som fødestedet for Rob Roy.

(Og ingen af ​​disse var virkelig den første Rob Roy-cocktail – en med brandy, Angostura-bitters og orgeat var blevet formet af den legendariske New York-bartender EF Barry i begyndelsen af ​​1870’erne.)

Det er meget muligt, at disse bartendere i midten måske har lånt opskriften fra den modsatte bred af Hudson River. I de senere år har  David Wondrich fundet beviser for, at en Henry A. Orphal ophidsede en improviseret Rob Roy, mens han arbejdede på Duke’s House i Hoboken, NJ, lige over gaden fra Manhattan-færgen omkring 1895. En blandet skotsk whiskysælger kom ind og ville have et Manhattan, men ifølge hans egen virksomheds politik var det uetisk for ham at drikke noget, der ikke indeholdt sin egen whisky. Orphals løsning var at bytte i 2 cl Scotch ud med den søde vermouth og Angostura bitter