Risengrød

Risengrød er noget vi ofte forbinder med den søde juletid. Retten er nem og billig at lave også smager den også godt.

Risengrød

Samlet tid 1 t
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Grød

  • 200 g grødris
  • 3 dl vand
  • 1 liter sødmælk
  • salt

Tilbehør

  • 3 tsk kanel
  • 5 spsk sukker
  • smør

Sådan gør du
 

Grød

  • Vand og ris bringes i kog i en stor gryde. Risene koges ved god varme imens du rører rundt i ca. 4 minutter.
  • Mælken tilføjes og bringes i kog under omrøring i ca 10-15 minutter.
  • Et låg lægges på gryden og koges i 25-30 minutter. Rør ved jævne mellemrum i gryden, og smag til sidst til med salt.

Drys

  • Bland sukker og kanel sammen.

Risengrød på andre måder

Har du haft problemer med at din grød brænder på? eller har du ikke overskud eller tålmodighed til at koge grøden på komfur? Så kan du prøve at lave din grød på en helt anden måde.

Risengrød under dynen

En gammeldags metode at lave sin grød på. I det grøden koger tager du den af komfuret pakker den ind i håndklæde og tæpper. Kom den herefter ind under din dyne og lad den stå her 2-3 timer.

Kog den langsomt op. Men husk ikke at lade den stå for mange timer, så der ikke dannes bakterier i din grød.

Risengrød i ovn

En god metode for at undgå din grød brænder på er at lave den i ovnen. Når du har rørt i grøden i 10-15 minutter (step 2) sætter du gryden i ovnen i ca. 40-45 minutter ved 120 grader varmluft.

Hvad skal jeg lave af resterne?

Mange laver ris ala mande af grøden. Men du kan også lave klatkager som nemt laves på panden dagen efter.

Drikkelse

Duften af risengrød kan næsten få enhver til at komme i julestemning. Nogle har en tradition lille juleaften om at spise risengrød, så det overskydende grød kan laves til en lækker ris ala mande. Noget af det som er populært at drikke til er nisseøl og for børnene er det rød saft.

Grødris

Vil klart anbefale pama grødris da de i forvejen er kogte ud. Det gør det nemmere at lave en risengrød. Grødrisene er også lavet med henblik på risengrød og gøre dit liv lidt nemmere i køkkenet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen