Mørbradgryde er en dansk klassiker som også er nem at lave i den travle hverdag. Du kan både spise ris og kartoffelmos til retten alt efter hvad du mest fortrækker til.
Lad retten simre ca. 15 minutter med mørbraden i, så får du nemlig dejligt mørt kød.
Mørbradgryde
Ingredienser
- 450 g svinemørbrad
- 2 løg
- 3 gulerødder
- 200 g bacon
- 200 g cocktailpølser
- 1 ds hakkede tomater
- 2 tsk paprika
- 3 dl fløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Løgene hakkes og brunes i gryde. Rens og skær svinemørbrad i mindre stykker og tilføj det i gryden til løgene.
- Tilsæt fløde, gulerødder, flåde tomater og paprika. Smag til med salt og peber.
- Steg baconen og pølserne på en pande og drys over som pynt.
Ris eller kartoffelmos?
Mørbradgryde er populært at spise med både ris og kartoffelmos, hvis du er vild med begge dele kan du varier gang fra gang når du skal have mørbradgryde. Retten er rigtig god til begge slags tilbehør.