Cremet kødsovs som laves med de populære ingredienser som mornaysauce, ost, hakket kød, løg, hakkede tomater og lækre smagsfulde ingredienser.
Det hele skal blandes godt sammen og koges i nogle minutter, derefter skal fadet i ovnen også har du en nem aftensmad som hele familien vil holde af.
Kødsovs med pastaskruer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 1 ds hakkede tomater
- 1 løg
- 100 g porre
- 4 tsk tomatpure
- 1 laurbærblad
- 1 tsk
Økologisk Basilikum - 1 oksebouillon
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- mornaysauce
- 2 dl vand
- eventuelt lille sjat rødvin
- revet ost
- parmesan
- 200-300 g pastaskuer
Sådan gør du
- Start med at sætte vand over til pastaen og kog dem i ca. 6 minutter.
- Varm en gryde op og brun løg, porre og hvidløg heri. Tilsæt efterfølgende det hakkede oksekød. Smuldre kødet i gryden, så det ikke klumper.
- Tilføj vand, hakkedetomater, tomatpure, laurbærbladet, basilikum, salt og peber, og eventuelt en lille sjat rødvin.
- Lad retten koge i 5 minutter, og tilføj så bouillon og lad den koge ved jævn varme i ca. 10 minutter,
- Smag til igen med salt og peber og eventuelt mere tomatpure.
- Smør et ildfast fad, og fordel nu lidt pasta, kødsauce og mornaysauce og bliv ved til det er godt mixet sammen. Slut af med at drysse revet ost på toppen.
- Varm den i 25 minutter, og server den med revet parmesanost på toppen, og en ekstra lille skål ved siden af.
Cremet kødsovs blanding
Kødsovs med pastaskuer indeholder:
Grønt:
- Porre
- løg
- Hvidløg
- Basilikum
- laurbærblad
Det kan være spænende at prøve variationer af de retter som man spiser ofte. Opskriften er lavet med de 4 ingredienser men måske du har noget grønt i køleskabet som kunne smage godt i denne kødsovs? prøv at tilføje det i retten og lav din egen udgave.
Hvad kan der ellers tilføjes i den cremet kødsovs?
Til denne opskrift kan du prøve at tilføje andre lækre grøntsager som:
- Timian
- Svampe
- Gulerødder
- Rodfrugter
- Bønnespire
Fremgangsmåden er den samme
Du blander det valgte grønne sammen med det hakkede oksekød, salt, peber, revet ost og monaysauce og lader det koge i ca. 5-10 minutter. Hvis du har valgt gulerødder, eller rodfrugter skal de måske koge lidt længere tid inden du tilføjer fadet i ovnen for at få lidt mere møre gulerødder.
Kog din kødsovs længere tid
Jo længere tid du koger din kødsovs jo bedre bliver den. ligesom så meget andet simre mad, bliver det altid mere smagsfyldt hvis du lader det simre i nogle timer. her skal du dog vente med at tilføje grøntsager som for eksempel bønnespire da de hurtigt kan blive kedelige i simremad.
Rester
Når jeg laver denne ret, plejer jeg at lave en ordentlig portion så der er til enten frokost eller aftensmad dagen efter. Retten smager nemlig rigtig godt dagen efter også. En nem måde at opvarme den på er at portionsanrette maden også ved at tilføje lidt vand på toppen, herefter skal den blot have 2-4 minutter mikrobølgeovnen.
Du kan også opvarme hele fadet i ovnen til den er helt opvarmet. Det tager dog lidt længere tid.
Rødvin
Når du laver en cremet kødsovs som denne, smager rødvin rigtig godt i. Det kan være du har en åbent flaske i forvejen som du kan tilføje en lille sjat af i din kødsovs. Et glas rødvin smager også godt til retten.
Andre krydderier
Det kan måske lyde skørt at tilføje krydderier som kanel i din cremet kødsovs, men hvis du har mod på det kan du prøve at tilføje 1-2 tsk kanel i opskriften.