Grovboller

SÅDAN GØR DU  Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og honning/sukker. Tilsæt havregryn og fuldkornshvedemel og rør grøden godt rundt. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dejen hæves lunt og …

Grovboller

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 5 dl lunkent vand
  • 2 tsk honning
  • 100 g fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 450 g hvedemel

Pensling

  • 1 æg
  • drysses med hørfrø eller havregryn

SÅDAN GØR DU 

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og honning/sukker.
  • Tilsæt havregryn og fuldkornshvedemel og rør grøden godt rundt.
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  • Dejen hæves lunt og tildækket i ca. 60min.
  • Form bollerne til ca. 12 stykker placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn og hørfrø.
  • Bollerne hæves i 30 minutter.
  • Bag bollerne i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 10-15min.