Drømmekage

Den klassiske og originale opskrift på drømmekage. Den er nem og hurtig at lave også er den dejlig luftig.

Drømmekage

Ingredienser
  

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 1.5 tsk vaniljesukker
  • 290 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 68 g smør

Top

  • 180 g kokosmel
  • 130 g smør
  • 250 g brun farin
  • 1 dl mælk

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker det røres godt sammen. Tilføj æg et efter et og rør det godt sammen med smør og sukker.
  • Tilføj resten af ingredienserne
  • Fyld alle ingredienserne i en bradepande (ca 25×30) Bag den i ovnen ved 200 grader alm ovn. i ca 25 minutter.

Fyld

  • Alle ingredienserne tilføjes i en gryde og tilføjes på den lettere afkølet kage.

Er drømmekage fryseegnet?

Ja du kan med fordel fryse kagen. Dog skal kagen være helt afkølet og helst fryses samme dag.

Drømmekagen fra Brovst

Denne kage er opfundet i Danmark og går faktisk ikke vildt mange år tilbage. Det ved en husmorkonkurrence i 60’erne at kagen rigtigt blev opdaget af Jytte Andersen som havde opskriften fra sin mormor.

Hvad passer drømmekage til?

Det gode ved drømmekage er at det passer til de fleste arrangementer. Kagen er især populær som fødselsdag, barnedåb mm. da den er nem at lave til mange også er kagen ofte et hit hos mange gæster.

Det kan også være du bare har lyst til drømmekage uden nogle særlig grund.

Du kan se andre lækre kager lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen