Brownie

Brownie er en klassisk og lækker kage som er en luftig og klæberig på samme tid. Den laves med lækre ingredienser som mørk chokolade, kakaopulver og vaniljestang eller sukker. Det hele blandet sammen med andre …

Brownie er en klassisk og lækker kage som er en luftig og klæberig på samme tid. Den laves med lækre ingredienser som mørk chokolade, kakaopulver og vaniljestang eller sukker.

Det hele blandet sammen med andre gode ingredienser giver dig en klassisk brownie opskrift som du kan lave igen og igen, og pynte præcis som du vil.

Se inspiration til tilbehør som smager rigtig godt sammen med denne fantastiske kage under opskriften her.

Brownie

Ingredienser
  

  • 100 g mørk chokolade
  • 2 æg
  • 250 g rørsukker
  • 120 g smør
  • ½ korn vaniljestang (eller 3 tsk vaniljesukker)
  • 100 g hvedemel
  • lidt salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 1 pose nødder eller mandler

Sådan gør du
 

  • Chokolade og smør smeltes i en gryde og køles af
  • Sukker, vanilje og æg piskes godt sammen og vendes i chokoladeblandingen.
  • Kakao, hvedemel, salt og bagepulver vendes i dejen. Til sidst blandes nødderne i.
  • Dejen hældes i en form med bagepapir af ca. 25×25 og bages i ovnen ved 180-190 grader i ca 25 minutter.

Hvad er en god brownie?

Den perfekte brownie er tyk, luftig, og chokoladefarvet med et let antydning af klæbrig med sammentid har en lidt sprød skorpe ovenpå. Det er en kage som smelter i munden.

En chokolade brownie er en firkantet chokoladebagt kage. Brownies kommer i forskellige former og kan være enten fudge eller kagelignende alt afhængigt af deres tæthed. En brownie kan laves med nødder, frosting, flødeost, glasur eller andre ingredienser. En variation lavet med brunt sukker og vanilje i stedet for chokolade i dejen kaldes en blond brownie eller blondie. Brownie blev udviklet i USA i slutningen af ​​det 19. århundrede og populariseret i USA og Canada i første halvdel af det 20. århundrede.

De spises typisk i hånden, ofte ledsaget af mælk, serveres varmt med is, toppet med flødeskum eller drysset med flormelis og fudge. I Nordamerika er det almindeligt at det er en populær dessert på mange af restauranters menukort.

Glutenfri brownie

Hvis du leder efter en glutenfri udgave af brownien kan du se vores glutenfri og laktosefri udgave, som er let luftig og nem at lave.

Se opskriften på glutenfri brownie

Tilbehør til din brownie

Du kan server brownies på mange måder, og med meget forskelligt tilbehør. Is, bær, mandler og flormelis er noget af det som er rigtig populært til. Mælk er også velkendt at drikke til denne lækre kage.

Du kan se eksempler på måder at pynte og spise til dine kager.

En masse nødder

Nødder smager rigtig godt på brownies, du kan enten grofthakke, finthakke eller som på billedet forme en lille blomst ud af dem.

Put dem på en ispind

Julestemning

En hyggelig måde at servere dem på.

Brownie med bær

Brownie smager fantastisk sammen med årstidens bær og frugter.

Brownie med is

Server dine brownies med din ynglings is.

Hvor stammer brownies fra?

En historie om oprettelsen af ​​brownies er Bertha Palmer, en fremtrædende socialist, hvis mand ejede Palmer House Hotel. I 1893 bad Palmer en konditor om en dessert, der var egnet til damer, der deltog i Chicago World’s Columbian Exposition. Hun spurgte om et kagelignende konfekture, der var mindre end et stykke kage, der kunne inkluderes i madpakker.

Resultatet var Palmer House Brownie med valnødder og en abrikos glasur. Det moderne Palmer House Hotel serverer en dessert til andre lavet af den samme opskrift. Navnet blev givet til desserten engang efter 1893, men blev ikke brugt af kogebøger eller magasiner på det tidspunkt.

I 1907 var brownien veletableret i en genkendelig form og optrådte i kogebøger. Det tilføjede et ekstra æg og en ekstra firkant chokolade, hvilket skabte en rigere, fudgier dessert. Navnet “Bangor Brownie” ser ud til at være afledt af byen Bangor, Maine, som en apokryf historie siges, var hjembyen til en husmor, der skabte den originale brownie-opskrift. Maine madpædagog og spaltist Mildred Brown Schrumpf var den største talsmand for teorien om, at brownies blev opfundet i Bangor. Mens Oxford Companion to American Food and Drink (2007) tilbageviste Schrumpfs forudsætning om, at “Bangor-husmødre” havde skabt brownien, med henvisning til offentliggørelsen af ​​en brownie-opskrift i en Fannie Farmer-kogebog fra 1905, i sin anden udgave, The Oxford Encyclopedia of Food and Drink in America (2013), sagde, at den havde opdaget beviser til støtte for Schrumpfs påstand i form af flere 1904 kogebøger, der indeholdt en opskrift på “Bangor Brownies”.