Beurre blanc sauce

Beurre blanc sauce ses som en smørsovs da det er smørret som skaber denne sauce. Denne klassiske franske sauce starter med at lade skalotteløg simre i en blanding af hvidvin og eddike, indtil gryden er …

Beurre blanc sauce ses som en smørsovs da det er smørret som skaber denne sauce.

Denne klassiske franske sauce starter med at lade skalotteløg simre i en blanding af hvidvin og eddike, indtil gryden er næsten tør. Beurre blanc er formidabelt til fisk og skaldyr. 

Beurre blanc sauce

Ingredienser
  

  • 4 skalotteløg
  • 250 g smør
  • ½ hvidvinseddike
  • 2 dl hvidvin
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skalotteløgene hakkes fint og kommes i en gryde med eddiken og hvidvinen. Lad det koge ind til der er ½dl tilbage i gryden. Si herefter skalotteløgene fra, medmindre du ønsker at have dem i din blanc sauce.
  • Tilsæt smør i gryden, imens du pisker godt til. Hold øje med saucen og tag den fra når den er ved kogepunktet. Smag den til med salt og peber.

Lav Beurre blanc sauce korrekt

Hvis du laver denne sauce korrekt, bliver den tyk, cremet. Hvis det ligner smeltet smør, er saucen ikke korrekt. Dette kan ske af flere grunde. Enten var smørret ikke koldt nok eller du piskede ikke hårdt nok.