Grovboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 tsk salt
- 5 dl lunkent vand
- 2 tsk honning
- 100 g fuldkornsmel
- 100 g havregryn
- 450 g hvedemel
Pensling
- 1 æg
- drysses med hørfrø eller havregryn
SÅDAN GØR DU
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og honning/sukker.
- Tilsæt havregryn og fuldkornshvedemel og rør grøden godt rundt.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
- Dejen hæves lunt og tildækket i ca. 60min.
- Form bollerne til ca. 12 stykker placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn og hørfrø.
- Bollerne hæves i 30 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 10-15min.