Den klassiske opskrift på indisk kylling som smager rigtig godt med ris til. Du kan bruge kardemomme-kapsler istedet for stødt kardemomme, da det kan være svært at finde kapsler i nogle butikker.
Indisk kylling
Ingredienser
- 4 kyllingbryst
- 1 tsk karry
- 1 tsk garam masala
- 1/4 tsk salt
- 1 dl græsk yoghurt
Sovsen
- 5 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 chilipebere
- 2 tsk garam masala
- 3 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblade
- 2 tsk kardemomme
- 4 spsk tomatpure
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kokosmælk
- 1 tsk sukker
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kyllingebrysterne skæres i tern og vendes i den græske yoghurt, karry, garam masala, og salt. Du kan eventuelt lade dem trække lidt på køl i ca. 2 timer.
- Hak og pil løget og hvidløget. Chilipeber hakkes fint, og løgne steges på panden ved lav varme til de er gyldne.
- Kom hvidløg og chili i og skru op for varmen. Lad det stege sammen i 3 minutter. Kom krydderierne ved og rør godt rundt.
- Hakkedetomater, tomatpure og kokosmælk kommes i gryden og bringes i kog.
- Lad det simre i 10-15 minutter.
- Kyllingerne brunes på en pande og kommes ned i gryden. Lad sovsen simre videre i yderligere 10-15 minutter til kyllingenerne er gennemstegte.
- Retten smages til med salt og peber.