Hamburgerryg er rigtig god at lave hvis du skal have mange gæster, da den nemt passer sig selv i gryden. Har du noget tilbage fra aftensmaden kan du bruge til pålæg til dagen efter.
Hamburgerryg
Ingredienser
- 600 g hamburgerryg
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Kom kødet i en gryde med kogende vand. Det skal kun lige dække det. Når vandet igen koger, skal skummet i vandet skummes af og der skal lægges et låg på.
- Kog hamburgerryggen ved lav varme cirka 45 minutter (bruger du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være 60 grader).
- Tag gryden væk fra pladen og lad hamburgerryggen stå i kogevandet i cirka 20 minutter.
- Tag hamburgerryggen op og fjern nettet.
- Skær hamburgerryggen i tynde skiver, men lad vær med at skære det hele. Hvis der er rester tilbage af stegen, kan det vakuumpakkes og fryses ned straks.
Glaseret hamburgerryg
- 100 g dion sennep
- 100 g brun farin
- 1 spsk rasp
Når din hamburgerryg har kogt i 45 minutter tages skindet af kødet. Dion sennep, farin og rasp blandes godt sammen. Herefter fordeles det ovenpå den kogte hamburgerryg. Herefter sætter du kødet i en forvarmet ovn ved ved grill symbolet ved en god varme. Hold øje med den ikke bliver sort.
Tilbehør
Der findes en masse lækkert tilbehør som du kan spise til. Du kan finde god inspiration til tilbehør her.
Glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg smager rigtig godt sammen med en hvid sauce, kartofler, stuvede ærter og gulerødder. En ret som også nemt kan laves til mange mand hvis du gerne vil have en ret du kan servere til næste middag for dine gæster.
Hamburgerryg med flødekartofler
En populær sammensætning af tilbehør og kød. Dette er også en ret som er rigtig god at lave især hvis du skal lave til mange spisende gæster på en gang. Men selvfølgelig også bare til at nyde hjemme med familien. Udover flødekartofler, kan du servere bønner, gulerødder og et sprødt flute til.
Hamburgerryg med stuvet spidskål
Stuvet spidskål smager rigtig godt sammen med hamburgerryg, den cremet sauce med stykker af spidskål giver en god sammensætning af smag til kødet. Kartofler, gulerødder og ærter passer godt som ekstra tilbehør til saucen og kødet.
Rester
Har du rester tilbage af kødet? så kan du skære tynde skiver til pålæg. Alt efter hvor meget kød der er tilovers, kan du også lave en omgang biksemad dagen efter, en god ide kan være at lave ekstra kartofler også. Så kan du lave lækre brasede kartofler dagen efter.
Du kan også se mere tilbehør lige her.