Go Back

Gullash med kartoffelmos

Samlet tid 3 timer

Ingredienser
  

  • 500 g oksekød i tern
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 ds tomatpure
  • salt og peber
  • smør eller margarine

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 70 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Løg, hvidløg og gulerødder steges i en gryde ved jævn varme i nogle minutter.
  • Kødet kommes i gryden og brunes godt. Tilsæt salt, peber, spidskommen. paprika og tomatpure. Rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt bouillon. (det skal gerne dække over kødet)
  • Sæt låg på og lad retten simre i 2-3 timer.

Kartoffelmos

  • Når der er ca. 3 kvarter tilbage kan du med fordel gå igang med at skrælle kartofler og bringe dem i kog. (husk salten ikke må tilføjes i vandet men er til at smage mosen til med)
  • Når kartoflerne er møre, varmer du mælken. Herefter pisker du med en elpisker kartofler og smør sammen. (mælken tilføjes efter den ønskede konsistens). Smag til med salt og peber.