En lækker tomatsuppe kan man aldrig få nok af. Denne suppe er nem at lave og er med lækre grøntsager.
Tomatsuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 25 g smør
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 3 stk gulerødder
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 ds hakkede tomater
- 1 liter grøntsagsbouillon
- peber
- 180 g tørret pasta
Tilbehør
- brød
- creme fraiche
- blandende grøntsager
- eventuelt ris
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde. Svits herefter løg, hvidløg, sukker og salt i et par minutter.
- Resten af ingredienserne tilføjes og koges ved svag varme under låg i ca. 20 min.
- Suppen blendes i mindre portioner. Blend hver potion ved den hurtigste hastighed i ca. 50 sekunder. Suppen skal være glat. Herefter hældes suppen tilbage i gryden og bringes igen i kog.
- Pasta tilsættes og suppen koges ved svag varme under låg i ca. 10 min.
- Smag tomatsuppen til med salt og peber, og server suppen med creme fraiche og brød.
Blend i små potioner
Når du skal blende suppen er det en god ide at gøre det i små potioner. Prøv også at undgå at sætte låget helt fast, men istedet have et viskestykker over blenderen. Damp kan opbygges, når du begynder at blande suppen, og hvis låget er stramt, eller blenderen er overfyldt, sprøjter den det varme supper udover dig og dit køkken.
Tomatsuppe kan nydes kold og varm
Du kan nyde din tomatsuppe både kold og varm. Det er populært i nogle lande kun at spise den kold. Denne suppe er perfekt til alle sæsoner.
Du kan se flere lækre retter lige her.