Quiche lorraine
Ingredienser
Dejen
- 250 g hvedemel
- 1 æg
- 125 g smør
- nip salt
- nip sukker
- bælgfrugter
Fyld
- 200 g bacon
- 1 spsk smør
- 3 æg
- 2 dl fløde
- 100 g creme fraiche
- salt og peber
- muskatnød
SÅDAN GØR DU
- Sigt melet ud på bordpladen. Tryk en fordybning ned i midten som på billedet.
- Skær smørret i små klatter. Fordel smør, salt og sukker på melkanten.
- Skær ingredienserne groft med en kniv. Ælt derefter det hele til en mørdej med hænderne.
- Pak dejen ind i film og stil den i køleskab ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Træk kanten godt op.
- Læg bagepapir over dejbunden og fyld formen med bælgfrugter. Forbag bunden 15 minutter.
Fyld
- Skær baconen i tern. Opvarm smørret og svits baconen. Lad den drype af på noget køkkenrulle.
- Rør æg, fløde og creme-fraiche glat med et piskeris. Krydr med salt, peber og lidt muskat.
- Rør baconen i massen, så den bliver jævnt fordelt.
- Tag dejen ud af ovnen og fjern bagepapiret med bælgfrugterne.
- Hæld baconmassen på dejen og fordel den jævnt.
- Bag quichen i 20-30 minutter, til massen er størknet. Lad den hvilke nogle minutter inden servering.