Penna cotta er en lækker og nem dessert som ikke kræver mange ingredienser.
Penna Cotta
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 4 dl fløde
- 40 g sukker
- 3 blade husblas
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
- Opvarm fløden sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljestangen og lad den småkoge i ca. 10 minutter.
- Udblød husblassen og tryk vandet af.
- Tag gryden fra komfuret. fjern vaniljestangen og opløs husblassen i fløden under omrøring.
- Hæld den kogte fløde i dessertskålene og lad dem stivne i køleskabet i 4 timer.
- Dyp formene i varmt vand, før du vender panna cottaen ud
- Pynt Penna cotta'erne efter behag.
Penna Cotta er en italiensk dessert som betyder ”kogt fløde”. Du kan lave den med meget forskelligt pynt, foreksempel appelsinsauce, hindbærsauce og meget andet. Men du kan også lave den klassiske som denne opskrift også pynte med lækre hindbær.