Gin og tonic

Gin og tonic er en populær drink som kun kræver 2 ingredienser, som derfor også gør den økonomisk og nem at lave. Drinken er dejlig forfriskende og kan nydes i de fleste anledninger. Klassisk og …

Gin og tonic er en populær drink som kun kræver 2 ingredienser, som derfor også gør den økonomisk og nem at lave.

Drinken er dejlig forfriskende og kan nydes i de fleste anledninger.

Gin og tonic

Samlet tid 5 minutter
Antal 1 Glas

Ingredienser
  

  • 4 cl gin
  • 10 cl tonic
  • 1 lime
  • isterninger

Sådan gør du
 

  • Hæld alle ingredienserne i et stort glas og tilføj tonic efter smag og lyst. Pynt eventuelt med mynte.

Klassisk og let, gin and tonic som er let og forfriskende. Det er en simpel blandet drink, der kun kræver de to navngivne ingredienser og et strejf af citron, som alle er ledsagere af naturlig smag. Dette er et godt valg til happy hour, middag eller når som helst du bare ønsker en forfriskende drik.

En klassik gin serveres ofte med en lime skive på kanten eller i klasset. Pres eventuelt lidt af limen i glassen først.

Populære gin

Der er et fantastisk udvalg af gin at vælge imellem i dag. Din gin og tonic kan blive en helt ny oplevelse med hver gin, du hælder. For en traditionel drink er en London tør gin som Beefeater eller Tanqueray et godt valg.

Den bedste gin og tonic er lavet med en kvalitets gin, især dem med en let citrus. Bombay og Tanqueray er to mærker, der altid vil være gin og tonic favoritter.

Det er en smagssag for hvilken gin du synes er bedst, og det er blot at prøve sig frem og finde den bedste udgave for dig.

Hvor stammer gin og tonic fra?

Drinken har en af de mere spænende historier bag sig, da den ikke er opfundet af en bartender som så mange andre drinks og cocktails er. Drinkens historie startede for at stoppe malaria. Læs hele historien her.

Den blev bragt til Indien af ​​British East India Company i det tidlige 19. århundrede. På grund af det tropiske klima, som Indien og de omkringliggende regioner stod over for. Derfor blev malaria et omdrejningspunkt for alle, der boede der. Da det blev opdaget i 1700’erne, at kinin kunne bruges til at forhindre sygdommen, derfor begyndte folk at drikke det i tonic vand. Kinin har dog en meget bitter smag.

Hurtigt frem til det tidlige 19. århundrede troede soldater at tilføje en kombination af vand, sukker, lime og gin til kinin for at gøre det mere acceptabelt. Det var sådan, at drinken blev til.

Er tonic sundt?

Ernæringsmæssigt giver tonic ikke meget værdi. Ligesom så mange andre læskedrikke inkluderer det typisk også sukker eller et andet sødestof. Mængden varierer efter mærke.

Sød variation af gin og tonic

Selvfølgelig er ikke alle der altid er i humør til den klassiske udgave, og måske synes du den mangler noget sødme.

Brug de klassiske ingredienser som base – gin, tonic, lime – du kan herefter blande og lege med frugt, likører eller endda grøntsager for at gøre det mere unikt til din egen!

Andre populære drinks

Er du også vild med gin? så prøv en af disse søde og forfriskende drinks med gin i.

Gin hass

Negroni

Gin og tonic i film og serier

i filmen The Year of Living Dangerously klager oberst Henderson, når han første gang møder Guy Hamilton. Da hans g&t serveres med is, forklare han at det kun er amerikanere der drikker det sådan.

I How I Met Your Mother høre karakter Barney Stinson spillet af Neil Patrick Harris ofte bestilling af gin og tonic. Ved en lejlighed, hvor han arbejder som bartender, lærer publikum, at han ikke ved, hvad drikken egentlig består af.

Gin and tonic er en af ​​John Constantines valg af drinks i Hellblazer-tegneserierne. drinken er også den valgte drink for helten, Cat, i Jeaniene Frost’s Night Huntress Serien.

Grundlagt i 2010 fejres International Gin & Tonic Day verdensomspændende den 19. oktober.

Melanie Scrofanos karakter, fru McMurray, tæller g&t som sin valgte drink i den canadiske tv-komedie Letterkenny.