Danmarks VM-trup 2022 – Hvor er spillerne nu?

VM i Qatar 2022 er veloverstået og nye slutrunder venter forude. Danmark har allerede taget hul på EM-slutrunden, og truppen har taget ny form mens andre fortsat er en del af stammen. Men hvor mange …

VM i Qatar 2022 er veloverstået og nye slutrunder venter forude. Danmark har allerede taget hul på EM-slutrunden, og truppen har taget ny form mens andre fortsat er en del af stammen. Men hvor mange er fortsat med i den kommende trup, og hvad blev der af mange af spillerne fra VM i 2022, og hvem er kommet til? Det tager vi et kig på i denne artikel.

Det danske mål vogtes fortsat af Schmeichel

På målmandsposten er der på nuværende tidspunkt ingen slinger i valsen. Under VM i 2022 var Peter Schmeichels søn Kasper Schmeichel det åbenlyse førstevalg, og Kasper Schmeichel er fortsat Kasper Hjulmands foretrukne på posten. Hans skifte fra Leicester til franske Nice gik ikke helt problemfrit i gang, men Schmeichel har med tiden vist fine præstationer og er nu mindre kritiseret i den franske klub. I Danmarks trup er der fortsat ingen, der når Schmeichel til sokkeholderne, og han er derfor forblevet førstekeeper efter VM i 2022.

Et nyt forsvar men med gamle støtter

Der er ingen tvivl om, at Danmark har en forsvars krumtap af format i Simon Kjær. Den nuværende AC Milan forsvarer er fortsat en del af stammen i Danmarks forsvar, men nye interessante spillere har her taget spring ind i den nuværende trup. Den tidligere Sønderjyske forsvarer Alexander Bah har gjort stormskridt i sin karriere, siden han skiftede til portugisiske Benfica, og meget tyder på, at Bah er det nye valg på den ene backplads. I den anden side huserer fortsat den offensivt indstillede Joakim Mæhle. Centralt ved siden af Simon Kjær har Andreas Christensen for alvor fået sus i vingerne. Især efter skiftet til FC Barcelona. Her har centerforsvareren spillet sig ind på en fast plads og vil derfor udgøre det centrale forsvar på ny sammen med Simon Kjær.

Mange åbne spørgsmål på den danske midtbane

Den danske midtbane er et af de steder, hvor der banker nye spillere på døren. Stortalentet Gustav Isaksen fra FC Midtjylland har endnu ikke debuteret på A-landsholdet, men er en åbenlys kandidat til at erstatte nogle af de gamle koryfæer. Isaksen bejler til mange store europæiske klubber og kan i givet fald indbringe en stor sum penge for den danske klub. I skrivende stund er dette arbejdsprisen for Gustav Isaksen. En spiller som Pierre Emil Højbjerg er fortsat selvskrevet på den danske midtbane, men spillere som Matthias Jensen og Christian Nørgaard flirter også med startopstillingen. Ingen af de to har reelt spillet sig helt ind i varmen hos Hjulmand omend de benyttes i ny og næ. Christian Eriksen har døjet lidt med skader i Manchester United, men ligner fortsat en styrmand, og han har tillige leveret flotte præstationer siden skiftet til netop Manchester United.

En ny Preben Elkjær i støbeskeen?

Angrebet har på sin vis været Danmarks akillessene i mange år. Det er efterhånden lang tid siden, at Danmark har haft en decideret 9’er, som tager sig af målscoringen. Martin Braithwaite bærer stadig trøjenummer 9, men han har i længere tid vist sig som bedre i opspillet end en decideret målsluger. I den forbindelse har mange ment at nye friske angribere har skullet få chancen. Den tilfaldt så endelig 20-årige Rasmus Højlund fra Atalanta. Den unge angriber har leveret nogle fine kampe i Serie A på det seneste og fik så endelig chancen i første EM-kvalkamp mod Finland for nylig. Her kvitterede Højlund med et smukt hattrick i 3-1 sejren over finnerne. Højlunds præstation fik mange til at håbe på, at en ny Preben Elkjær eller Ebbe Sand er på vej ind på det danske landshold.

Ny forbedret trup skal være bane vej for plads i EM-slutrunden

I det kommende års tid skal den nye og forhåbentligt forbedrede danske landsholdstrup bane vej til en nye EM-slutrunde, når alle danske roligans tager plads i Parken eller foran skærmen med lækker mad og fodboldstemning. Med spillere som Alexander Bah, Phillip Billing og Rasmus Højlund øjner man nyt og frisk blod i en trup, der måske godt kunne trænge til en ansigtsløftning ovenpå den mildest talt skuffende indsats ved det seneste VM. Der vil utvivlsomt blive satset på store dele af den oprindelige stamme fra VM i Qatar, men allerede under kampen imod Finland så man lyspunkter i form af flotte præstationer fra især Alexander Bah og tremåls-skytten Rasmus Højlund. Så der vejrer højst sandsynligt morgenluft for dansk landsholdsfodbold i de kommende år frem mod EM i Tyskland.