Caipirinha

Caipirinha er en traditionel brasiliansk drink som der er lavet med en blanding af blandede limefrugter, sukker, knust is og cachaca. Nyd en forfriskende og sommerlig drink som du nemt og hurtigt kan lave. Caipirinha …

Caipirinha er en traditionel brasiliansk drink som der er lavet med en blanding af blandede limefrugter, sukker, knust is og cachaca.

Nyd en forfriskende og sommerlig drink som du nemt og hurtigt kan lave. Caipirinha er nem og hurtig at lave og kræver ikke mange ingredienser. Så nyd denne populære drink.

Caipirinha

Ingredienser
  

  • 5 cl cachaca
  • 3 cl sukkersirup
  • 1 tsk rørsukker
  • 3 cl friskpresset lime
  • knuste is
  • 1 lime

Sådan gør du
 

  • Mos 3 skiver lime ned i et glas og tilføj resten af ingredienserne.

Tip

Tilpas selv sukker i cocktailens efter din smag og den cachaca, du blander i. Nogle cachacaa er sødere end andre, og nogle gange kan mindre sukker skabe en bedre drink.

Der er rigtig mange forskellige mærker, og det er ikke sikkert at den du fik fra byen smager ligesom den du selv laver. Her kan det være en god ide at spørger bartenderen om mærke, hvis du gerne vil lave en tro kopi af den caipirinha du fik i byen.

Hvordan smager caipirinha

Denne brasilianske drink er yderst populær og det er ikke uden grund. Drinken er lys og velsmagende med cachaca og limejuice. Sukkeret tilføjer netop nok sødme til at trække det hele sammen til en forfriskende, sprød drink som du kan nyde hvilket som helst tidspunkt på døgnet.

Caipirinha national drink

Caipirinha (udtales kai-purr-REEN-yah) er den nationale drik i Brasilien. Det er den mest populære cocktail i det sydamerikanske land, og alle har deres egen måde at lave den på. I dag er det et hit over hele verden og bør være på listen over populære drikkevarer i ethvert hjem og bag baren.

Den grundlæggende caipirinha-opskrift er utrolig enkel og kræver kun tre ingredienser. Det er lavet på samme måde som det old fashioned og mojito. Muddle lime og bland med sukkersirup og top det derefter med et skud af spiritus. Den valgte spiritus her er cachaca.

Med den sødede lime- og cachaca får du en af ​​de mest forfriskende drinks, du kan mixe sammen. Det er den perfekte introduktion til alle, der er nye i cachaca verdenen, og en fremragende måde at udforske forskellige mærker på.

Variationer

Lad disse variationer for din Caipirinha være en god inspiration. Se hvilke nye frugter, urter og andre ingredienser der er sæson for og vær ikke bange for at prøve en likør for ekstra smag.Med en flaske cachaca og en muddler er mulighederne uendelige. Hav det sjovt og se, hvor dine smagsløg fører dig hen.

Caipirini er en shaket version, og serveres ligesom en martini.

Prøv at tilføje et par bær i glasset, det kan være bær som hindbær, jordbær mm eller gå med en kombination som blåbær med citron- og lime. caipifruta der er lavet med ananas, passionsfrugt, jordbær, mango, kiwi giver en god sommervibe og frisk smag

Gin er noget som mange godt kan lide i deres caipirinha. her kan du også lave et mix med både citron og lime som giver en rigtig god smagsoplevelse.

De fleste caipirinhas fremstilles normalt ved hjælp af hvid eller klar cachaca, men du kan også bruge en mørk cachaca. Den mørke cachaca lagres i tønder og har en rigere og mere intens smag.

hvad er forskellen mellem en mojito og caipirinha?

Mens en caipirinha er lavet med cachaca, limefrugter og sukker, er en mojito lavet med rom, mynte og sukker. De er begge klare, lidt søde og sommerlige, men de begge smager forskelligt fra hinanden. Men det gør ikke at du ikke ville elske begge drinks på hver deres måde.

Har du ikke cachaca til din caipirinha?

En ægte caipirinha fremstilles altid med cachaca, men i Brasilien finder du en række andre alternativer til den populær drink. Hvis du ikke har nogen cachaca ved hånden, kan du prøve at bruge vodka for at lave en caipiroska. Caipiroskas blandes meget godt med forskellige frugtmasser. Men cachaca har en så speciel smag at du ikke ville kunne erstatte den for en rigtig caipirinha.

En trist historie

Cachaca har en trist historie som først blev til for omkring fire hundrede år siden og blev ifølge smithsonianmag.com “lavet af brasilianske slaver.” ”“ Cachaca ”kommer fra afrikanske fanger, der arbejdede i sukkerrørsmøller – de gav navnet til skummet, der blev samlet i toppen af ​​kedler, hvor sukkerrøret blev kogt (det første trin i produktion af sukker). Slaver tog skummet og gærede det og navngav skummet “cachaca.”

Det blev først brugt af slaver for at dulme deres smerte og give dem energi under krævende arbejdsdage. De tjente sandsynligvis som den enlige, tunge kilde til trøst i de afrikanske fanges liv, der arbejdede i kolonimøllerne. I 1663 fortalte sukkerproducenten João Fernando Vieira tilsynsføreren for hans mølle, at hans slaver kun kunne “begynde en dags arbejde, efter at de havde drukket deres daglige ration af cachaça.” Senere i 1780 betragtede guvernøren i den brasilianske delstat Minas Gerais cachaça som en “drink af basale behov” for slaverne.

Stolthed og symbol for lavklassen

Den 400 år gamle spiritus har en lang historie med at være en del af den brasilianske nationalistiske stolthed. Derfor drinken Caipirinha er så populær

Cachaca kan kun komme fra Brasilien

For at blive kaldt ‘cachaca’, skal den produceres i Brasilien. Alt andet – selvom det produceres med sukkerrør og ved hjælp af nøjagtig samme metode – er ikke cachaça; det er rom eller sukkerrør spiritus. Brasilien har ophavsretten til navnet.

Cachaca hjælper på appetitten

I Brasilien er det accepteret, at at drikke ren cachaca før frokost eller middag for at hjælpe på en større appetit. I nogle spisesteder er der gratis cachaca ved døren, som gæsterne kan drikke, før de bestiller deres mad. For restauranter er det en win-win-situation – jo mere mad folk bestiller jo mere tjener de.

Mange forskellige mærker

Cachaca er en kompleks drink med forskellige smag og individuelle måder at fremstille den på. Som et resultat er der mere end 5.000 mærker af cachaca i Brasilien, men den første var Ypióca, der blev lanceret mellem slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Så en Caipirinha drink kan virkelig også smage forskelligt. Ligesom så meget andet fås det også i forskellige prisklasser. Alkohol procenten ligger typisk mellem 38% og 48% alkohol efter volumen. Når den er hjemmelavet, kan den være så stærk som man ønsker den skal være.